Srbija

Četvrtak, 02.08.2007.

11:24

Loznica: Fabrika za flaširanje vode

Kod Loznice je otvorena fabrika za flaširanje vode koja izvire kod manastira "Tronoša".

Izvor: Beta

Default images

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Slobodan Milosavljević pustio je u Koreniti kod Loznice u rad fabriku za proizvodnju flaširane izvorske vode "PMV (prirodna mineralna voda) Tronoša".

Milosavljević je, otvarajući fabriku, rekao da je voda jedan od najznačajnijih resursa Srbije, kojim se u ranijem periodu nije uvek na najbolji i najefikasniji način upravljalo.

On je rekao da je uveren da će investicija u novu fabriku, kao i ukupna politika Vlade Srbije doprineti da se tom resursu posveti dužna pažnja i da će u značajnijoj meri postati faktor ekonomskog razvoja.

Ocenivši da otvaranje fabrike u Koreniti pored privrednog ima i duhovnu stranu, Milosavljević je pozdravio investiciono partnerstvo Srpske pravoslavne crkve, privatnih investitora i lokalne zajednice.

"To je dobar primer kako se zajedničkim naporima resursi kojima raspolažemo, mogu staviti u funkciju ekonomskog razvoja", naveo je Milosavljević.

Prirodna voda "Tronoša" izvire u parku istoimenog srednjovekovnog manastira kod Loznice, negazirana je, blago mineralna i visokog kvaliteta.

Proizvodni kapacitet fabrike je 6.000 boca od litar i po na sat, a do kraja naredne godine kada bude uvedena i druga proizvodna linija trebalo bi da bude povećan na 10.000 boca na sat.

Za sada je zaposleno 20 radnika, vrednost investicije je 5,5 miliona evra, a do sada je uloženo tri miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: