Krkobabić: Vlada osigurala penzije

PUPS u potnosti je zadovoljna radom vlade u prvih 100 dana kada je reč o sigurnosti isplate penzija i plata zaposlenih u javnom sektoru.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.11.2012.

15:37

Default images

Kako je izjavio šef poslaničkog kluba PUPS-a Milan Krkobabić ta stranka podržava vladu u tri ključne tačke - borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, otklanjanju socijalnih tenzija i pokretanju privredne aktivnosti.

"Prvi koraci su ohrabrujući po sva tri osnova i očekujem da ćemo u narednom periodu tako i nastaviti. Ova stranka je dobro razmislila kada je ušla u ovu vladajuću većinu i možemo da tvrdimo da je ono o čemu smo postigli dogovor sa gradjanima, penzionerima, najugorženjima, zaposlenim u javnom sektoru, i ispunjeno", rekao je on.
U prilog tome, Krkobabić je naveo da su penzije sigurne, a da plate i penzije nisu zamrznute.
"To je postulat koji je vredan paženje i ispunjen je u potpunosti. Prisutna, narasla socijalna tenzija biće razrešena, a prvi korak ka tome je to što je obezbedjeno da više od 500.000 penzionera u Srbiji dobija 13 penziju, kao vid specijalne socijalne pomoći", ukazao je funkcioner PUPS-a. Krkobabić očekuje realizaciju planova i u oblasti socijalnog preduzetništva, kako bi se otvaranjem trećeg sektora privredjivanja olakšalo i omogućilo zapošljavanje i najranjivijih društvenih grupa, poput izbeglih i raseljenih, osoba sa invaliditetom, gradjana u odredjenom životnom dobu…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: