Automobili

Utorak, 12.06.2012.

10:53

Nova Honda Civic sedan u Srbiji

Novi Civic u sedan verziji predstavljen je u subotu 9. juna u sklopu događaja Honda Adrenalin dan. Ovaj automobil nalazi se u prodajnim u salonima Honde u Srbiji od 11. juna, po početnoj ceni od 18.990 evra za paket opreme Elegance.

Izvor: B92

Default images

U Hondi ističu da je novi Civic sedan po svojim performansama i opremi repozicioniran u okviru game ovog proizvođača, tako da pripada segmentu između modela Accord i Civic hečbek.

Honda Civic sedan na našem tržištu dostupna je u verziji sa 1.8 i-VTEC benzinskim motorom sa 142 ks, u kombinaciji sa šestostepenim ručnim ili petostepenim automatskim menjačem.

U odnosu na prethodnu verziju, novi Civic sedan ima manju masu, kao i smanjenu potrošnju goriva koja, prema fabričkim podacima, u kombinovanom režimu vožnje iznosi 6,6 l/100km.
U Hondi kažu da smanjenju potrošnje i emisije štetnih gasova doprinosi novi sistem koji vozaču pomaže da vozi što ekonomičnije, kao i ECON funkcija koja je sada standard u svim paketima opreme.

Novi Civic sedan ima i sistem pasivne bezbednosti koji, zahvaljujući posebnom dizajnu rama šasije, usmerava prenošenje kinetičke energije prilikom sudara daleko od putnika.

Sigurnosni sistemi primenjeni kod novog modela Civic Sedan, a koji su standard u svim paketima opreme su: VSA, motion adaptive EPS, limitator brzine, aktivni nasloni za glavu, 6 vazdušnih jastuka i aktivni pojasevi sa zatezačima, dok su sistemi CMBS i ACC dostupni u najvišem paketu opreme.

Pročitajte o novoj generaciji modela Honda CR-V.

Vozili smo: Honda Accord 2.0 i-VTEC Lifestyle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: