Neda Ukraden "menja ploču" - Konstrakti dala 0 poena, a sada je hvali: "Pobedila je pamet" VIDEO

Beosong nije samo takmičenje već je svake godine tema rasprava- da li je pobedio kvalitet, šta je žiri više cenio, ali i da li je namešteno.

Život

Izvor: B92, TV Prva

Ponedeljak, 07.03.2022.

09:33

Neda Ukraden
Foto: Printskrin/TV Prva

Pevačica Neda Ukraden je bila predsednica žirija i za TV Prva prokomentarisala je svoje bodove:

"Bilo je dobrih pesama i nastupa, učestvovati na ovakvom takmičenju nije samo audio priča, nego je sada i vizuelna stvar", rekla je pa dodala:

Oglasio se PR Sare Jo

"Ja sam neko ko ceni trud oko nastupa, meni je zasmetalo što se u finalu nisu našle pesme kao što je pesma Dušana Svilara, ali to nije bitno, Bitno je da je izabrana ne samo fantastična priča nego i muzička, ne samo što je zaslužla pobedu nego mislim da će se odlično plasirati u Italiji. Svi su zaslužili po jedan poen, svi su dobro pevali osim nekoliko izuzetaka. Izvinjavam se svima što misle da se sada predomišljam. Nema recepta za pobedu, jer da ima sve zemlje bi radile po istoj recepturi."

"Umetnica mora biti zdrava": Gde je bila Konstrakta pre 20 godina?

Ukraden je navela da je Konstrakta nešto potpuno drugačije bez obzira što su sve pesme imale vizuelnu priču ali ono što se desilo na sceni dalo dodatnu dimenziju.

"Ovo mi se dopada jer je pobedila pamet, ovde ima mnogo inteligencije. Ono što se meni dopalo je što će ovo biti nešto potpuno drugačije, i ako ne bude političkog glasanja u korist Ukrajini predviđam visok plasman ovoj pesmi", rekla je ona.

Reakcija Sare Jo na Konstraktu hit na društvenim mrežama: "Dođe mi neko, opere ruke i pobedi"

Na pitanje što je Ukraden nije dala nijedan bod Konstrakti a sada je hvali, Ukraden ima objašnjenje:

"Zato što je Kontrakta zaslužila 12, a nisam joj dala 12 jer sam htela da nagradim druge pesme da pohvalim trud, pa je bolje da joj ne dam nijedan ako već ne mogu 12".

Kovačević: "Nemoguće je namestiti takmičenje"

Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a, rekla je za TV Prva da postoje različiti utisci o pobedničkoj pesmi ali da mišljenje nije podeljeno.

"Konstrakta je pobednica koja je dobila najveći broj glasova publike u istoriji Srbije kao samostalne države", rekla je Kovačević.

Navela je da je tumačenje da je pesma o zdravlju pojednostavljeno tumačenje.

Pobednica "Pesme za Evroviziju" progovorila o teorijama da joj je pobeda nameštena

"Prvi put imamo kompoziciju koja je višeslojna, to nije više samo kompozicija o ljubavi. Ja sam doživela kao zlatnu maku, da je život sada bolji nego ikada pa da je važno biti zdrav", navela je ona.

Kovačević je rekla da je moguće da će Konstrakta biti favorit i na Evrosongu.

"Mi kao RTS smo u problemu jer sledi ogroman posao. Jako je važno osmisliti njenu prezentaciju u svetu, kako će izgledati, i slično", rekla je Kovačević pa dodala:

"Nalazimo se u situaciji da će umetnik da odgovara na konferenciji za medije i o pitanjima koji nisu umetnička, jer bukti rat - naša delegacija će imati veliki zadatak".

Na pitanje kako komentariše optužbe Ace Lukasa, Kovačević je rekla da to nisu ozbiljne optužbe jer je "bitno je čija usta to govore".

"To je kao perut, i takve stvari se rešavaju na sudu", prokomentarisala je Kovačević kratko, i zaključila da nije moguće da se takmičenje namesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: