- Vesti -

Legendarna Rozario iz serije "Vil i Grejs": Šestoro usvojene dece i 69 godina života u istom stanu

Detalje o ovoj glumici malo ko zna, a da je imala veliko srce govori i to što je usvojila šestoro dece.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff

Bila joj je odana prijateljica, a ne samo kućna pomoćnica po imenu Rozario. Neko je morao da razmaženu Keren Voker spusti na zemlju, a upravo je u tome uspevala Šeli Morison, koja je tumačila lik Rozario u sitokomu "Vil i Grejs".

Šeli je u nedelju umrla od posledica srčanog udara u 83. godini, a Megan Mulali (Keren Voker) tu vest teško je primila.

"Upravo sam primila vest da je Šeli Morison preminula. Teško mi je. Želim da pošaljem blagoslov Šeli, njenom voljenom suprugu Volteru i deci. Hvala na prijateljstvu i partnerstvu, Šeli. Postigla si velike stvari u životu. Nedostajaćeš nam", napisala je ona na Tviteru.

Suprug Šeli Morison, Volter Dominges rekao je da je ona najviše volela da igra upravo u seriji "Vil i Grejs" i tumači lik Rozario.

"Volela je što glumi snažnu latino ženu i to što se kroz seriju pomaže pripadnicima LGBT populacije", rekao je njen suprug.

Šeli je bila ćerka španskih emigranata, rođena u Bronksu. Nakon što se preselila u Los Anđeles školovala se na koledžu Los Anđeles, na kojem je i započela svoju glumačku karijeru.

Amanda Edwards / Stringer
Amanda Edwards / Stringer

Glumila je u brojnim TV serijama uključijući i "Ubistvo, napisala je", "Zakon iz L.A.", "Kolumbo"...

Ipak, najpoznatija je bila upravo po ulozi Rozario u seriji "Vil i Grejs" u kojoj je igrala kućnu pomoćnicu Keren Voker.

Foto: Getty/Sebastian Artz / Stringer
Foto: Getty/Sebastian Artz / Stringer

Pročitajte još:

Umrla zvezda serije "Vil i Grejs"

Pošto je malo ko u seriji mogao tako oštro da se suprotstavi Keren, Rozario je veoma brzo osvojila srca publike.

"Mnogo me je podsećala na moju majku, koja je volela decu i životinje, ali budale nije tolerisala", rekla je jednom prilikom Šeli, govoreći o liku koji je u tom sitkomu tumačila.

Muža je upoznala 1973. godine i zajedno su usvojili šestoro dece - tri sina i tri ćerke. Veći deo života, punih 69 godina, živela je u istom stanu u Los Anđelesu, obećavši svojim roditeljima da će se uvek brinuti o njemu.

strana 1 od 116 idi na stranu