Pet meseci nakon tragedije: "Kako čovek da nastavi da živi dalje?" VIDEO

Samoubistvo 12-godišnjeg dečaka na Novom Beogradu potreslo je javnost. Učenik sedmog razreda osnovne škole skočio je sa sedmog sprata zgrade u kojoj je živeo. Statistika kaže da je u poslednjih 30 godina broj samoubistava kod maloletnika u porastu. Samo u Srbiji je u poslednje dve godine više od dvadesetoro dece mlađe od 18 godina sebi oduzelo život.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2019.

14:06

Pet meseci nakon tragedije:
Foto: Printscreen TV Prva

Voditeljka i novinarka An Mari Ćurčić pre pet meseci ostala je bez ćerke Marije kada je ona odlučila da sebi oduzme život.

"Kako čovek da nastavi da živi dalje, pa tako što će da nastavi da slavi život onih koje voli bilo da su sa njim, bilo da nisu, da slavi život svojih bližlnjih i do onih do kojih im je stalo i da pokuša da pomogne u granicama svojih mogućnosti onima kojima je pomoć potrebna, posebno kada je tako važna, široka tema kao što je mentalno zdravlje", rekla je ona za TV Prva.

"Ne smemo da zaboravimo da živimo u društvu u kojem se o emocijama ne govori, posobne o negativnim emocijama. Nije problem da kažete da vas boli glava, ali malo je verovatno da će vam neko reći da ste lenji, da se dohvatite lopate i da radite i da će vas tako proći glava. Niko nas ne uči kako da prepoznamo vlastite emocije. Sramota je reći da niste ok, jer će vam ljudi odmah staviti neku etiketu", rekla je An Mari.

Ona je podsetila da je na današnji dan pre pet meseci njena ćerka izvršila samoubistvo u 25. godini.

Izvršila je samoubistvo, iako je imala ne samo podršku nego i ljubav i razumevanje i porodice i uže i šire, iako u našoj porodici nije to bila tabu tema. Ne smeju se generalizovati stvari, da je svaki slučaj priča za sebe i ne smemo olako da etiketiramo", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: