- Vesti -

Dužina prstiju otkriva vernost partnera

Ruke govore puno o čoveku. Tako na primer dužina kažiprsta i domalog prsta otkrivaju vaše seksualno i socijalno ponašanje kao i izbor zanimanja.

Podeli

Kako pokazuju istraživanja ljudi koji imaju duži domali prst od kažiprsta, u majčinoj utrobi su bili izloženi većoj količini testosterona, a suprotno tome, oni koji imaju duži kažiprst, kao fetusi bili su izloženi većoj količini estrogena.

Bez obzira da li je u pitanju muškarac ili žena, izloženost testosteronu ili estrogenu u majčinoj utrobi određuje mnoge stvari kasnije u životu, piše Telegraf.

Tako je na primer jedno istraživanje sa Oksforda pokazalo kako su osobe koje imaju duži domali prst od kažiprsta skloniji preljubi. Naime, kako su oni u majčinoj utrobi bili izloženi testosteronu vode se muškim principom – imati što više partnera kako bi mogli da osiguraju što veći broj potomaka.

Oni sa dužim kažiprstom, vode se ženskim principom i teže ka tome da ostanu s jednim partnerom, jer će tako lakše brinuti o potomstvu.

Žene koje imaju duži domali prst češće će birati zanimanja koja su tipično muška, kao što je advokat, inženjer i slično, a one s dužim kažiprstom, biraće tipično ženska zanimanja poput medicinske sestre ili učiteljice.

Slično važi i za socijalno ponašanje kod muškaraca. Naime, oni s dužim domalim prstom verovatno će biti grubi i nepristojni, dok će oni s dužim kažiprstom biti ljubazni i pažljivi, i to posebno prema ženskom polu.

Kod ovog istraživanja treba uzeti u obzir i uticaj tradicije, kulture i socijalne i porodične odnose koji uveliko utiču na seksualno ponašanje kod muškaraca i žena.

Foto: Katie Tegtmeyer/Flickr.com

Izvor: magazin.hr

Vesti

Vice: Kuvanje sa kokainom

U Kolumbiji, naslednici carstva Pabla Eskobara rade kao i dosad, mada za klasu niže. Današnji medeljinski karteli su strogo strukturisani i vođeni poput multinacionalnih komanija.

Vesti subota 28.02. 14:52 Komentara: 3
strana 1 od 167 idi na stranu