- Vesti -

Širi kukovi - više seksa?

Dugo su bile poznate kao "one sa kukovima za rađanje" a sada je studija otkrila da žene sa raskošnim kukovima češće imaju "šeme za jedno veče" i više seksualnih partnera, tokom života.

Izvor: B92
Podeli

Istraživači kao šire kukove računaju one više od 36cm a male manje od 31cm. Da pojasnimo - meri se razdaljina između dve karlične kosti, piše Dejli mejl.

Od 148 žena u studiji, od 18-26 godina, svaka je imala najmanje jednog partnera u prošlosti a kada su popunile upitnik koji se ticao seksualne istorija, kao i period kada su izgubile nevinost, broj seksualnih partnera koje su imale i broj onih sa kojima su bile emotivno vezane je pokazao da žene sa širim kukovima imaju više neobaveznih šema.

Profesor Kolin Hendri, koji je vodio ovo istraživanje, zaključio je da žene sa raskošnim kukovima imaju više seksualnih partnera kao i da je proces rađanja za njih manje traumatičan nego kod žena sa uskim kukovima.

"Širina ženskih kukovima u direktnoj je vezi sa potencijalno fatalnom povredom prilikom porođaja. Čini se da žene koje imaju kontrolu nad svojim seksualnim aktivnostima, njihov rizik se manje reflektuje na njihovo ponašanje", dodao je on.

"Ženska seksualna aktivnost sigurno barem malo dolazi od širine njihovih kukova".

On je takođe objasnio da ova studija ima uporište u činjenici da kada su ljudi naučili da hodaju uspravno, uski kukovi su im olakšavali hodanje.

U tom procesu, ženski kukovi su se širili kako bi obezbedili lakši porođaj. Bebe se rađaju u stadijumu slabije razvijenosti od ostalih primata zbog ovog ograničenja i zbog toga im treba više brige od strane roditelja.

Istraživanje je objavljeno u Arhivima seksualnog ponašanja.

Foto: patrisyu/Freedigitalphoto.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.