Život

Petak, 30.10.2020.

11:25

Crni leopard napao čoveka: Naneo mu ozbiljne povrede

Crni leopard napao je čoveka u dvorišnom zoološkom vrtu na jugu Floride, potvrdili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Crni leopard napao čoveka: Naneo mu ozbiljne povrede
Foto: depositphotos/YAYImages

Muškarac je kupio posebnu kartu za "iskustvo potpunog kontakta" sa leopardom, koje podrazumeva da može da se igra sa životinjom i da je fotografiše, preneo je AP. Čovek je napadnut čim je ušao u ograđen prostor u kojem se nalazio crni leopard, koji se često naziva i crni panter, jer pripada rodu Panthera, kao i, npr, jaguar.

Njegove povrede su bile toliko ozbiljne da mu je skalp visio sa glave, a desno uvo iskidano napola, zbog čega je podvrgnut brojnim operacijama. Incident se dogodio u gradu Dejvi na jugu Floride, saoštila je tamošnja Komisija za zaštitu riba i divljih životinja.

Agencija je vlasnika kućnog zoološkog vrta optužila za omogućavanje kontakta sa izuzetno opasnom životinjom i za čuvanje divljih životinja u nebezbednim uslovima. Vlasnik je u svom dvorištu imao licencirano utočište za retke i ugrožene životinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: