"Putin mu je rekao da napravi hi-tech policajce, da bi dominirao"

Tviter rat se nastavlja, a komentari na odluku američkog predsednika Donalda Trampa da pošalje federalnu policiju u gradove u kojima neredi i dalje besne, postali su kreativni.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2020.

09:48

Foto: GettyImages/Drew Angerer

Šeri Džejkobus, korisnica Tvitera koja je velika Trampova kritičarka, opisuje sebe kao nezavisnu, učenu spisateljicu, napominjući da je izvršni producent internet-stranice "America Reads The Mueller Report".

Ona je objavila na Tviteru fotografiju "američkog policajca u high-tech opremi" sa zanimljivim komentarom.

"Trampova Amerika. Putin mu je rekao da napravi ovo - da bi dominirao", napisala je ona uz fotografiju. Ipak, njena objava, iako je kreativna, nema utemeljenja u stvarnom životu. Fotografija koja je prikazana čak ne pokazuje ni stvarnu osobu, a ne stvarnu opremu. Naime, reč je o CGI modelu, odnosno konceptualnom dizajnu za PC video-igru. U komentarima joj se javilo nekoliko tviteraša koji su joj objasnili o čemu se radi, ali su i zatražili povlačenje objave i izvinjenje, pa su čak označili i originalnog dizajnera koji je ovo napravio, a zove se Majk Neš. Čitava "buka" koja se podigla poko ove objave najbolje pokazuje koliko društvene mreže mogu da budu snažno i opasno oružje u obračunu sa neistomišljenicima i deljenju dezinformacija.

Međutim, pokazuje i jednu dobru stvar - a to je da se sve može proveriti u roku od nekoliko minuta na internetu, samo ako znate gde da tražite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: