Ljubitelji iPhonea spremni da daju 600 dolara više za njegovu verziju "na preklop"

Apple bi u naredne dve godine mogao da predstavi svoje prve uređaje sa ekranima na preklop, navodi se u analizi kuće UBS koju je preneo američki CNBC, prema kojoj bi takvi uređaji američkom tehnološkom gigantu mogli da donesu dodatne prihode.

Izvor: B92
Podeli

Pročitajte još:

Prema analizi kuće UBS, kada se konačno u prodaji pojavi model Galaxy Fold, Samsung će najverovanije zauzeti poziciju lidera na tržištu u segmentu preklopnih telefona.

Na Apple se, međutim, neće dugo čekati, pošto bi prvi preklopni uređaji iz Kupertina mogli da se pojave već sledeće, mada realniju mogućnost predstavlja 2021. godina.

Imajući u vidu višegodišnju praksu razvoja novih uređaja, i kompanijske "šablone" po kojima se takav razvoj odvija, nije nikakva tajna da u Appleu ispituju sve okolnosti za plasiranje "preklopivog" uređaja, ali je veoma izvesno da to neće biti iPhone, piše CNET.

Milion za hakere

Kompanija Apple ponudila je rekordnih milion dolara nagrade stručnjacima za kompjutersku bezbednost koji pronađu način da hakuju iPhone. Oni su pozvali stručnjake iz celog sveta da potraže bezbednosne "rupe" u tom pametnom telefonu. Nagrada od milion dolara će biti uplaćena samo u slučaju uspešnog pokušaja da se iPhone hakuje sa daljine, bez direktnog kontakta sa telefonom.

Apple "posvećeno radi na takvoj tehnologiji", koja će prvo biti primenjena kod iPad uređaja, a tek onda implementirana na iPhone, navodi taj sajt.

Kasnije predstavljanje iPhonea "na preklop" Appleu bi omogućilo nižu cenu, a samim tim i bolju prihvaćenost od strane kupaca, navodi se u analizi.

U anketi, koji je UBS sproveo među korisnicima Appleovih uređaja, jedna trećina anektiranih je rekla da bi za takav uređaj bila voljna da plati i 500 do 600 dolara više u odnosu na standardnu cenu iPhonea.

A to je cena koja je niža od 2.000 dolara, što je iznos koji je na predstavljanju, za sada još uvek na tržištu nedostupnog, Samsunga Galaxy Fold najavljena za taj model.

strana 1 od 27 idi na stranu