Šta se događa sa porukama koje fanovi Applea šalju njegovom šefu?

Iako zvuči više nego iznenađujuće, sve poruke koje se šalju Timu Kuku biće pročitane. Neke od njih čita lično izvršni direktor, a preostale asistenti. I svi obraćaju pažnju na ono što je napisano.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2019.

21:42

Šta se događa sa porukama koje fanovi Applea šalju njegovom šefu?
GettyImages

Možete da pretpostavite da Tim Kuk ima prilično strog dnevni raspored. Ne samo zato što je izvršni direktor jedne od vodećih svetskih tehnoloških kompanija, već i zbog ostalih dnevnih aktivnosti.

Poznato je da ustaje u 3:45 ujutro, vežba, doručkuje pečenu ćuretinu ili činiju žitarica sa bademovim mlekom, bez šećera, i čita poruke koje su mu poslate. I to mnogo njih. Otprilike 700 - 800 poruka, pre nego što krene na posao.

S obzirom na to da je zvanična imejl adresa Tima Kuka javna (tcook@apple.com), nije iznenađujuće da svako može da mu pošalje mejl. Ali šta se dešava sa tim porukama? Novinari CNBC-ja su istraživali to pitanje i uspeli da pronađu dva bivša zaposlena koja su podelila sa njima zanimljive detalje.

Prema njihovim rečima, Kuk ima posvećenog ličnog asistenta koji prvo pročita sve poruke, zatim ih selektuje i bira onih 700-800, koje Kuk čita uz doručak. Preostale poruke se prosleđuju služenicima nižeg nivoa i njihovim asistentima.
GettyImages
Pre ili kasnije sve poruke budu pročitane, čak i ako se na samo mali broj njih odgovori. Najsrećniji mogu dobiti odgovor koji je potpisao lično Tim Kuk.

Te poruke su od izuzetnog značaja za kompaniju Apple. Jedan od izvora tvrdi da su one jedan od razloga zašto je Apple Watch sada i zdravstveni uređaj, s obzirom na to da to nije bila njegova primarna funkcija.

Međutim, povratne informacije korisnika počele su da preplavljuju Apple, na temu kako je taj uređaj spasao živote. Tada je kompanija shvatila da postoji ogroman potencijal u zdravstvenoj industriji i počela da razvija Apple Watch u ovom pravcu. I ko zna šta još može da usledi...

Dakle, ako želite da pošaljete poruku šefu Applea možete da budete sigurni da će je neko pročitati, pa možda to nekako i bude uticalo na budući razvoj uređaja sa zagrizenom jabukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: