Jedna od funkcija novog Androida razočarala korisnike

Utisci vlasnika Androida o novom operativnom sistemu, koji bi u potpunosti trebalo da postane dostupan krajem godine, uglavnom pozitivni. Međutim, kao što to obično biva, uvek postoje oni kojima noviteti nisu preterano dobro "legli".

Izvor: tportal.hr
Podeli
Foto: YouTube screenshot / Marques Brownlee
Foto: YouTube screenshot / Marques Brownlee

Jedan od najuočljivijih jeste brzo povlačenje Android podsetnika potezom prsta nadole na bilo kojem delu ekrana.

Android P ovu funckiju poziva na način koji velikom broju korisnika nije intuitivan, a mnogi kažu da je upravo ta funckija razlog zbog koje više vole Android nego iOS.

Za razliku od poteza prstom na bilo kojem delu ekrana, novi shade sa podsetnicima se povlači isključivo potezom od samog vrha ekrana ili putem senzora za otisak prsta.

Ako niste korisnik Androida ili ako ne koristite ovu funkciju, ovo vam se pored svih najavljenih noviteta neće činiti kao veliki nedostatak. Ali, sudeći prema svemu, mnogi njima nisu zadovoljni.

Još jedan od razloga zbog kojih vlasnici Pixela čeznu za starijim Androidima jeste poznati 'zub' na različitim uređajima - na pojedinim Androidima nalazi se na sredini ekrana, dok drugi to nemaju. Primera radi, položaj sata pomeren je zbog zuba.

Ako dovoljno korisnika nastavi da negoduje u vezi sa promenama korisničkog ekrana, prilično je izvesno da će Google do zvaničnog izlaska uređaja razmisliti o promeni pravila. Ipak, trenutno je usmeren na druge ciljeve, piše Tportal.

Vesti

Može li Nokia 3310 da preživi milion volti? /VIDEO

Nokia 3310 poznata je kao najotporniji telefon. Kako se ovaj telefon nosi sa visokim naponom pokušala je da dokaže ekipa jednog Jutjub kanala. Sproveli su eksperiment pokušavajući da ustanove da li će udar od million volti preživeti stari telefon ili će se bolje “pokazati” pametni telefon sa deset jezgara. Pogledajte šta se dogodilo.

Vesti četvrtak 31.05. 08:35 Komentara: 13

"Ovo je najbolji način da se rešite zavisnosti od telefona"

"Facebook bi trebalo regulisati kao industriju cigareta", "Previše vremena na ekranu deluje kao digitalni heroin na vašu decu", "Zavisnost od interneta utiče na mozak na sličan način kao kokain" samo su neki od naslova koji su se u poslednjih desetak dana pojavili u svetskim medijima poput Gardijana, NBC-a i CBS News.

Vesti sreda 30.05. 15:30 Komentara: 5
strana 1 od 55 idi na stranu