"Italijani su nas lagali, svi smo bili u opasnosti do poslednjeg trenutka"

Fudbaler Intera iz Milana Dijego Godin kritikovao je italijanske vlasti zbog odluka usled pandemije koronavirusa.

Izvor: MS

Nedelja, 29.03.2020.

08:21

Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Urugvajac smatra da je fudbal morao ranije da se prekine u Seriji A.

Tako je izneo primer da je Inter igrao 8. marta pred praznim tribinama protiv Juventusa, a sumnja se da je već tada bio zaražen štoper torinskog tima Danijele Rugani.

"Tek kada je igač Juventusa bio pozitivan na testu svi smo morali u karantin i utakmice su odložene. Ali tokom te utakmice mnogi su se zarazili sa kojima su naši igrači bili u kontaktu", rekao je Godin za ESPN.

Italijanske vlasti su sve shvatile olako, podvlači Godin.

"Smatralo se da je to problem u Кini, da neće doći ovde. Malo po malo, došlo je do intervencije, ali dugo nisu preduzimane drastične mere. Bili smo u opasnosti do poslednjeg trenutka, sve dok situacija ije postala nepodnošljiva. Lagali su nas da je sve normalno".

Objasnio je i da postoje mnogi problemi u lečenju, iako je odao priznanje doktorima.

"Zdravstvo se srušilo, nema više kreveta za intenzivnu negu koji bi brinuli o toliko većini ljudi u kritičnom stanju. Sve što bismo mogli da uradimo je da se zahvalimo tim ljudima, iako nije dovoljno. Oni su zaista heroji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: