Novak: Mečevi sa Federerom su me oblikovali kao tenisera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da ne bi bio ni blizu ovako kvalitetan igrač da nije bilo Rodžera Federera.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

03:38

Novak: Mečevi sa Federerom su me oblikovali kao tenisera
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Očekivalo se da se Đokovića i Federer sastanu u četvrtfinalu US opena, bio bi to njihov 47. međusobni duel, ali je novi klasik sprečio Džon Milman.

Novak trenutno vodi 24-22 u pobedama protiv Švajcarca i poslednju je izvojevao pre desetak dana u finalu Sinsinatija, kada je kompletirao "Zlatni Masters".

"Sećam se vimbldonskih finala 2014. i 2015. godine, igrali smo i ovde nekoliko sjajnih mečeva. Ranije sam od Rodžera gubio više nego što sam pobeđivao, uvek je bio predobar u većini mečeva i činilo se da njegov nivo ne pada. Ranije sam se mučio sa konstantnošću", rekao je Đoković. On je kazao da su upravo porazi od Švajcarca bili neka vrsta prekretnice u njegovoj karijeri.

"To me je nateralo da sednem sa svojim timom i vidim šta je potrebno da popravim u igri, na mentalnom planu... On je bio jedan od najvećih izazova u mojoj karijeri".

Zbog toga je uspeo da pronađe igru i potom u serijama pobeđuje najveće rivale – ne samo Federera, već i Rafaela Nadala i Endija Marija.

"Mečevi sa Federerom i Nadalom, kao i sa Marijem, oblikovali su me kao tenisera kakav sam danas. Morao sam da ih pobeđujem kako bih osvajao Grend slemove. Zahvalan sam što smo deo iste ere, iako tako nisam mislio na početku".

Iako je na prethodnom turniru osvajač 20 Grend slemova bio favorit, Srbin je izašao kao pobednik u finalu Sinsinatija.

"Kada dobijete nekoliko mečeva protiv najvećih rivala, steknete mentalnu prednost, ali mali broj poena odlučuje pobednika u tim okršajima. Prethodni protiv Gaske, kao i ovaj danas, bili su poprilično dobri. Zadovoljan sam nivoom svoje igre u ovom trenutku", zaključio je Đoković.

Međutim, umesto jednog od najvećih rivala, čeka ga trenutno 55. teniser sveta Milman, koji nije očekivao da će ostati toliko dugo u Njujorku ovog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: