Možda je i do ćevapa

Srpsko-rusko finale je zakazano u Banjaluci, mada ne u onom repriznom "sastavu" od prošle godine.

Izvor: MT

Nedelja, 23.04.2023.

09:45

Možda je i do ćevapa
Pedja Milosavljevic/Starsport

Andrej Rubljov je opravdao ulogu drugog nosioca i kroz donji deo žreba se prošetao, stigavši do meča za trofej.

Iz gornje polovine očekivao se Novak Đoković, međutim, glave mu je došao Dušan Lajović, koji igra fenomenalno ove sedmice.

Popularni Duci je zemljaka izbacio u četvrtfinalu, na startu Filipa Krajinovića, odnosno u polufinalu Miomira Kecmanovića.

Ovaj poslednji duel bio je spektakularan, trajao je više od tri časa i rešen je posle drame odlučujućeg seta.

Igrači su za svaki poen morali i te kako da se potrude, a dugih razmena je bilo pregršt.
Pedja Milosavljevic/Starsport
Dobri prijatelji su bili opušteni u prijatnoj atmosferi Centralnog terena, tako da je verovatno i to uticalo da pojedine razmene budu kao na treningu.

Da je nešto promenio, pre svega u glavi, Lajović je pokazao i na ovom susretu, vraćajući se iz seta zaostatka.

Ne samo to, uspeo je da u gemu u kojem je Miša servirao za meč, napravi brejk, slavi posle taj-brejka, a onda i posle preokreta stigne do trijumfa.

Ne samo da to do sada nije bila česta pojava, nego je Lajović i te kako umeo da i u trenucima kada vodi i bude blizu pobede, jednostavno nestane i doživi pad.

Još tokom prošle sezone Lajović je krenuo rad sa psihologom, tačnije veću pažnju je posvetio mentalnom aspektu nego striktno teniskom.

"Postavio sam te prioritete i samim tim što mi je to cilj... Uvek je bio konflikt između tenisa i toga kako se osećaš. Nekako sam sada zamenio tu tezu i postavio mentalno zdravlje na prvo mesto. Ako sam tu onakav kakav želim da budem, onda ću i na terenu davati maksimum. I to jeste pravi način gledanja na stvari", rekao je Lajović.
Srpska open
Dušan, 70. teniser sveta, pokušaće da preko Rubljova, šestog na planeti, stigne do druge titule u karijeri, nakon one u Umagu 2019. godine.

Upravo je na tom turniru u Hrvatskoj Lajović u osmini finala eliminisao današnjeg rivala sa 6:4, 6:3.

Naravno, nije to bio ovaj Rubljov od danas, već momak koji se probijao i bio igrač na ivici Top 100.

Andrej se u međuvremenu etablirao u samom vrhu ATP rang liste i uz jednu kratku epizodu od prošle jeseni, u Top 10 se nalazi već skoro tri godine.

Osvojio je 13 trofeja, manje više sve iz nižih serija turnira, osim one poslednje, koji je podigao protekle sedmice u Monte Karlu.

Masters je svakakao dodatno podigao samopouzdanje kod 25-godišnjaka iz Moskve i sigurno uz to skinuo pritisak, pokazavši mu da je sposoban za velike stvari i možda za zapaženiji rezultat na Grend slemovima.
Pedja Milosavljevic/Starsport
Na najvećim turnirima ima samo četvrtfinala Australijan opena, Rolan Garosa i US opena, te osminu finala Vimbldona.

"Novakov meč je dobar pokazatelj. Znam da Dušan ponekad igra nerealno i da sa tom igrom može da pobedi svakog igrača", bio je jasan Rubljov.

Lajoviću su ove četiri pobede u gradu na Vrbasu doneli skok za 24 pozicije, a ukoliko napravi još jedno iznenađenje, od ponedeljka će biti 40. teniser na ATP listi.

Interesantno, Rubljova i Lajovića smo tokom nedelje sreli, svakog posebno, u lokalima gde se spremaju specijaliteti sa roštilja.

Izgleda da je nešto i do banjalučkih ćevapa...

Meč pred zasigurno krcatim tribinama počinje u 14.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: