<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5">Benzema 51, Bejl 64, 83 – Mane 55</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>RMA</td> <td><img src="https://b92s.net/sport/liga-sampiona/heinekenGreen.svg" alt="" width="120px" height="auto" /></td> <td>LIV</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>3</td> <td>:</td> <td>1</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Uživo: Real Madrid
Fudbaleri Real Madrida i Liverpula igraju veliko finale Lige šampiona u Kijevu. ‘Kraljevski klub’ brani titulu osvojenu prošle sezone i može da postane prvi klub koji je tri puta zaredom podizao "ušati pehar", dok će Liverpul pokušati da ponovi uspeh iz 2005. godine. Veliki uspeh na ovoj utakmici biće i za srpski fudbal – naš najbolji sudija Milorad Mažić sa svojom ekipom deliće pravdu na ‘Olimpijskom stadionu’.
90+3' Kraaaaj! Real vlada Evropom tri uzastopne godine!
90+3' Meč prekinut, navijač uleteo na teren
Baš u trenucima kada je Ronaldo bio u šansi, propala je prilika za novi pogodak.
90+2' Van Dajk sprečava katastrofu Liverpula
Najskuplji defanzivac svih vremena reaguje ispred Kristijana Ronalda koji bi verovatno postigao četvrti gol za Real.
90' Još tri minuta
Milorad Mažić produžio je utakmicu tri minuta.
89' Poslednja izmena u redovima Reala
Karim Benzema ni posle dve i po godine neće završiti utakmicu u Ligi šampiona, a poslednjih nekoliko minuta dobio je Marko Asensio.
Samo se čekalo...
83' Gooool – horor Karijusa, Bejl postiže drugi gol!
Nova neverovatna greška golmana Liverpula, kojem ništa sada ne vrede prethodne odbrane. Sada je pokušao da uhvati loptu koju je Bejl uputio sa više od 25 metara, napravio drugu kardinalnu grešku i Real je overio titulu – 3:1.

81' Još jedna odlična odbrana Karijusa
74' Robertson sprečava Ronalda da povisi na 3:1!
Fantastičnu priliku za Portugalca omeo je mladi defanzivac Liverpula! Ronaldo je išao 1 na 1 sa Karijusom, malo je zakasnio da šutira, što je Robertson iskoristio i izblokirao njegov udarac!
73' Liverpul tražio penal, Mažić odmahnuo
Još jedna odlična odluka srpskog sudije – Firmino je tražio penal zbog navodnog igranja rukom Kazemira, ali nije bilo osnova za najstrožu kaznu.
Kapa dole, majstore!

Photo by Michael Regan/Getty Images
70' Stativa sprečila izjendačenje Liverpula!
Centimetri su falili da Mane postigne drugi pogodak – sa nekih 18 metara je šutirao u suprotni ugao, ali je lopta završila na stativi.
69' Ramos reaguje ispred Manea
Malo je falilo da se Senegalac opet nađe u velikoj šansi, ali je kapiten 'Kraljevskog kluba' reagovao na vreme i loptu izbacio u korner.
64' Gooool – kakva magija Bejla, Real ponovo vodi!
Šta je sada uradio Garet Bejl – da li smo prisustvovali najlepšem golu u istoriji finala Lige šampiona? Manje od dva minuta pošto je ušao na teren, iz svog prvog kontakta sa loptom, uhvatio je neverovatne "makazice" na centaršut Marsela sa leve strane i sa nekih 12-13 metara loptu poslao u gornji levi ugao – 2:1!

61' Druga izmena u Realu iz Madrida
Garet Bejl će poslednjih pola sata igrati umesto indisponiranog Iska.
61' Karijus sada čuva Engleze!
U odličnoj prilici se našao Isko, posle centaršuta Benzeme sa desnog boka. Okrenuo se na petercu, gađao bliži ugao, ali čuvar mreže Liverpula odlično reaguje.
55' Gooool – Liverpul dolazi do izjednačenja!
Nije mnogo trajala radost 'Kraljevskog kluba', pošto je Liverpul uspeo da izjednači samo nekoliko minuta kasnije. Najviši u skoku posle kornera bio je Lovren koji je glavom spustio loptu u peterac, tamo je Mane izbegao ofsajd i sproveo je u mrežu za 1:1.

51' Gooool – Real vodi u Kijevu posle užasne greške Karijusa!
Neverovatno šta je sada uradio golman Liverpula! Pošto mu je jedna dubinska lopta pala u ruke, on je pokušao da rukom dobaci nekom od saigrača. Benzema ga je izblokirao i lopta je završila u mreži za 1:0!

Bukvalno
48' Prečka spasava Liverpul!
Katastrofalno je odbrana Liverpula reagovala u dva navrata, pa je lopta pala na nogu Isku, koji je bio na nekih 12-13 metara. Pokušao je da prebaci istrčalog Karijusa, uspeo je, ali je pogodio prečku i ostalo je 0:0.
Ima i onih koji misle ovako - Aleks
Ovaj Ramos je u stvari najzasluzniji za prethodne dve krune i evo trecu ako bude veceras, da li tako sto ce dati par golova Bajernu ili obogaljiti napadaca Liverpula ili stagod...tu je za sve opcije
46' Počelo drugo poluvreme u Kijevu
Potpuni egal u prvih 45 minuta
45+4' Kraj prvog poluvremena – bez golova u Kijevu
Bez dileme na utisak o prvom poluvremenu mnogo su uticale povrede Muhameda Salaha i Danija Karvahala. Oni su izašli u roku od samo nekoliko minuta, a prvih 45 donelo nam je nešto bolju igru Liverpula i ne mnogo dobrih šansi. Srpska sudijska ekipa za sada sjajno vodi meč, dok je u finišu Dalibor Đurđević izuzetno reagovao i podigao zastavicu kod gola 'Kraljevskog kluba', zbog minimalnog ofsajda.
45+3' Benzema sa distance, pored gola
Opet je pokušao Francuz, ali bez uspeha.
45' Volej Naća, spoljni deo mreže
Odlična dijagonala sa leve strane, rezervni bek je uhvatio lep volej, ali nije bilo potrebe da golman Reala reaguje.
43' Realu poništen gol zbog ofsajda!
Gotovo ni iz čega se Ronaldo našao u šansi, posle centaršuta sa desne strane. Njegov udarac glavom je odbranio Karijus, a odbitak je Benzema poslao u mrežu. Ipak, pomoćni sudija Dalibor Đurđević podigao je zastavicu, a ponovljeni snimak pokazao je da je verovatno bio u pravu. Kristijano je, čini se, bio u ofsajdu.
Suze i na drugoj strani

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
38' Ritam opao, ekipe bez ideje
Povrede su očigledno uticale na oba sastava, koja su u sledećih nekoliko minuta bezuspešno tražile smislenu akciju.
35' Peh i na drugoj strani – povredio se i Karvahal
Real ostaje bez desnog beka koji je, u pokušaju da loptu vrati petom, povredio zadnju ložu i moraće van terena.
Tužan kraj sezone za jednog od najbolji igrača na svetu

Photo by David Ramos/Getty Images
30' Veliki peh za Liverpul – Salah mora van terena zbog povrede!
Iako je pokušao da nastavi susret, Egipćanin je posle nekoliko minuta pao na zemlju i postalo je jasno da ne može da izdrži bol u ramenu. Najveću utakmicu u karijeri je završio u suzama posle pola sata, a umesto njega je ušao Adam Lalana.
26' Nezgodan pad Salaha, navijači odahnuli
Posle duela sa Serhiom Ramosom, Muhamed Salah je ostao na zemlji zbog povrede levog ramena. Ipak, ustao je posle lekarske pomoći i vratio se na teren.
23' Prva stopostotna prilika za Liverpul, Navas sjajno brani!
Posle akcije na levoj strani i povratne lopte, Firmino je ostao usamljen na penalu, ali ga je loš prijem koštao bolje situacije i Ramos ga je izblokirao. Lopta se odbila do Aleksander-Arnolda koji je snažno gađao suprotni ugao, ali je golman iz Kostarike neverovatno odbranio.
Engleski klub konkretniji u prvih 20 minuta
19' Umalo prilika za Liverpul
Kejlor Navas je loše procenio centaršut iz kornera, Van Dajk je bio blizu da glavom dobro zahvati loptu na drugoj stativi, ali mu je Kostarikanac dovoljno zasmetao.
Bravo, Kimiko!
Ja navijam za Mazica. Prvi put gledam utakmicu sa fokusom na sudiju. Sve navijam da ne sudjenje bude bez greske. Eto, tako razmisljam...
A za koga vi navijate?
16' Prva šansa za Kristijana Ronalda
Nakon odličnog poteza Karvahala, Portugalac se sa desnog boka stuštio ka golu. Pokušao je iz teške situacije i prebacio gol.
14' Gužva ispred Kejlora Navasa
U više navrata su pokušavali 'Crveni', ali nisu uspeli da upute konkretan udarac ga golu Reala. U dobroj situaciji su bili Mane, Milner, Salah i Firmino, bez konkretnog učinka.
11' Prvi pokušaj Real Madrida
Sa distance je šutirao Marselo, lopta je otišla pored desne stative.
Duško Tošić: Navijam za Real, najbitnije da se Mažić pokaže dobro
"Navijam za Real Madrid protiv bilo koje ekipe da igraju, ali iskreno da vam kažem najbitnije mi je da bude dobar fudbal i da Mažić bude na nivou, ko će da pobedi nije mi bitno", jasan je srpski defanzivac.
7' Dobra ideja Firmina
Brazilac je poslao sjajnu loptu ka Maneu iza odbrane Reala, ali je Varan nekako uspeo da reaguje, posle čega je Marselo otklonio opasnost.
6' Bezuspešna kombinacija iz prekida
Marselo je oborio Salaha u zoni šuta, igrači Liverpula su pokušali da izvedu kombinaciju, ali je šut Egipćanina izblokiran.
Dua Lipa pevala na otvaranju
Jedan od detalja sa ceremonije pre početka na kojoj je nastupala Dua Lipa.

Photo by Mike Hewitt/Getty Images
2' Real prvi zapretio
Karvahal je centrirao sa desne strane, lopta je išla ka usamljenom Isku u kaznenom prostoru, ali je on bio u ofsajdu.
1' Počelo veliko finale Lige šampiona u Kijevu
Kruna karijere
Najbolji srpski sudija Milorad Mažić deliće pravdu u finalu u Kijevu, što će mu biti kruna dosadašnje karijere. Njemu će standardno pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, Klemen Turpan će biti četvrti sudija, dok će iza gola biti Nenad Đokić i Danilo Grujić.

Photo by Ian Walton/Getty Images
Tihi bojkot?
Garet Bejl, koji je ostao na klupi, nije izašao na zagrevanje sa rezervnim igračima.
Klopovi klinci
Početni sastav Liverpula u proseku je star 26 godina i 170 dana, što je najmlađi tim u finalu još od Borusije Dortmund iz 2013, kada je prosečna starost tima bila 25 godina i 255 dana. Tada je trener Borusije bio Jirgen Klop.
Kome Zidan najviše veruje?
Kristijano Ronaldo, Dani Karvahal, Karim Benzema, Luka Modrić i Serhio Ramos počeli su svako od prethodna četiri finala Real Madrida.
Mašine
Proverene snage
Trener Real Madrida Zinedin Zidan izveo je istu startnu postavu kao u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona, što je prvi put u istoriji dva je istih početnih 11 jednog kluba u dva različita finala.
Sastavi
Finale: Real Madrid – Liverpul (3:1)
Fudbaleri Real Madrida i Liverpula igraju veliko finale Lige šampiona u Kijevu. ‘Kraljevski klub’ brani titulu osvojenu prošle sezone i može da postane prvi klub koji je tri puta zaredom podizao "ušati pehar", dok će Liverpul pokušati da ponovi uspeh iz 2005. godine. Veliki uspeh na ovoj utakmici biće i za srpski fudbal – naš najbolji sudija Milorad Mažić sa svojom ekipom deliće pravdu na ‘Olimpijskom stadionu’.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Možda vas zanima

Podeli: