Aktuelno 6

26.04.2024.

10:52

Putujete za praznike? U ove zemlje ne krećite bez međunarodne dozvole! VIDEO

Stižu praznici, i mnogi planiraju da odu u inostranstvo. Da li znate za koje sve zemlje vam je potrebna međunarodna vozačka dozvola?

Izvor: B92

Izvor: Prva tv

Putujete za praznike? U ove zemlje ne krećite bez međunarodne dozvole! VIDEO

Podeli:

"Za sve koji putuju, međunarodna vozačka dozvola nije neophodna za one zemlje sa kojima se Srbija graniči, dovoljna je srpska", rekla je za Prvu TV Nevena Damjanović iz AMSS-a. 

"Oni koji idu u Nemačku, Italiju ili Francusku, na primer, moraju da imaju i međunarodnu dozvolu. Za Austriju, ona nije potrebna", dodala je Damjanović.

Svi državljani Republike Srbije mogu da je dobiju, ali i stranci, ukoliko imaju dozvolu koju su dobili u Srbiji. Takođe, oni koji imaju probnu vozačku dozvolu, ne mogu dobiti međunarodnu.

"Za izradu same međunarodne vozačke dozvole potrebno je par minuta. Izdaje se na šalterima AMSS-a, a sami vozači treba da spreme ličnu kartu, vozačku dozvolu i kopiju nje, kao i dve uplatnice - međunarodne takse. Sama vozačka dozvola košta 2.000 dinara, uz to što treba platiti i te takse koje su oko 960 dinara", rekla je Damjanović.

Veće gužve na graničnim prelazima, zaključuje, očekuju se već u popodnevnim satima, i to na prelazima prema Hrvatskoj, Crnoj Gori ili BiH.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: