Vujošević zadovoljan, traži promene

Izvor: B92, Beta

Petak, 25.04.2008.

23:56

Default images

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izrazio je zadovoljstvo posle pobede nad Olimpijom od 94:90 u polufinalu Jadranske lige, ali istakao i da treba preispitati sistem takmičenja u regionalnoj ligi. Vujošević je ocenio da su Partizan i Olimpija odigrali jako kvalitetnu utakmicu, ali da su "crno-beli" pokazali da su bolji tim.

"Olimpija je pokazala da se, iako je sezonu počela u velikim problemima, izvukla iz te situacije i da je u velikom usponu... Imali su i veliku podršku publike, ali je incident na kraju utakmice pokazao da ni ovde Evropa nije sasvim utemeljena", kazao je Vujošević misleći na utrčavanje jednog navijača Olimpije na parket u poslednjim sekundama meča.

Vujošević je izlaganje nastavio kritikom sistema takmičenja, pre svega činjenicom da se domaćin završnog turnira Jadranske lige ne bira unapred, niti na osnovu plasmana.

"Domaćin takmičenja treba da bude ili najbolji tim regularnog toka takmičenja ili da se izabere unapred neki neutralan teren, dok učesnici završnog turnira još nisu poznati. Ligaški deo sezone tako bi dobio na značaju... Treba, takođe, da naučimo da živimo zajedno, odnosno da smanjimo broj utakmica tako što ćemo smanjiti i broj učesnika u Jadranskoj ligi, ali i u domaćim takmičenjima", naveo je trener Partizana.

Vujošević je ocenio i da će njegov tim biti blagi favorit na sutrašnjem finalu sa Hemofarmom, koji je eliminisao Zadar.

"Finale je finale, ono ne može da se odigra rutinski, ono se igra sa emocijama... Hemofarm je vrlo ozbiljna ekipa, takodje u usponu. Dobro su popunjeni na svim poizicijama, ali je blaga prednost, ipak, na strani Partizana", istakao je Vujošević.
Trener Olimpije Aleksandar Džikić istakao je da za njegovu ekipu činjenica da su odigrali ravnopravan duel sa Partizanom dokaz da je klub na pravom putu.

"Mogli smo možda da odigramo pametnije, ali smo igrali sa puno srca i hrabrosti. Činjenica da smo naterali Partizan da da sve od sebe je za nas ultimativni atest da smo na pravom putu... Svaka čast Partizanu", naglasio je Džikić.

Košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da je duel sa Olimpijom bio izuzetno težak.

"Olimpija je imala svoje ambicije, veliku podršku sa tribina svih četrdeset minuta. Zasluženo smo, ipak, dobili i možemo da se okrenemo finalu sa Hemofarmom, koji je odlično odigrao protiv Zadra", kazao je Kecman.

Igrač Olimpije Jasmin Hukić ocenio je da njegova ekipa ima za čim da žali, iako je i samim plasmanom na završni turnir ispunila cilj.

"Partizan je, ipak, finale zaslužio igrama kroz celu sezonu, iako su imali paklen ritam zbog nastupa u Evroligi. Imamo za čim da žalimo, ali ovaj poraz nije grozan jer smo mi osnovni cilj ostvarili plasmanom na fajnal for", rekao je Hukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: