Marjanović 2, Teodosić bez poena, Kokoškov pokvario rekord Novickog

Srpski košarkaši imali su bledo veče u ubedljivom porazu Los Anđeles Klipersa od San Antonio Sparsa 125:87.

Izvor: AK

Petak, 14.12.2018.

08:12

Marjanović 2, Teodosić bez poena, Kokoškov pokvario rekord Novickog
Foto: Getty Images

Boban Marjanović je postigao dva poena (1/2 iz igre) uz tri skoka i ukradenu loptu za devet minuta na parketu, dok Miloš Teodosić nije iskoristio svojih 12 je je promašio sva četiri šuta iz igre (0/3 trojke) te imao samo dve asistencije.

Sparse je do najubedljivije pobede u sezoni predvodio Lamarkus Oldridž sa 27 poena (12/14), 21 je postigao Rudi Gej, a po 14 Marko Belineli i Demar Derozan koji je imao i 7 asistencija.

Pročitajte još: Tripl-dabl Hardena sa 50p protiv Lebrona, dabl-dabl Vučevića

Dvocifren učinak imali su još Derik Vajt i Pati Mils sa po 11, te Brin Forbs sa deset poena.

Kliperse, koji su postigli samo 30 poena u drugom poluvremenu, tek deset u poslednjoj četvrtini, predvodio je Tobajas Heris sa 17 poena i 5 skokova.

Po 15 su postigli Danilo Galinari i Ejveri Bredli, dok je 13 dodao ruki Šaj Gildžus-Aleksander. Dirk Novicki konačno se vratio na parket i oborio rekord Kobija Brajanta po godinama u jednom NBA timu nastupivši 21. sezonu za Meverikse, ali je njegov Dalas neočekivano poražen od Finiksa 99:89.

Sansi su slavili posle deset uzastopnih poraza, a do tek petog trijumfa u sezoni tim našeg trenera Igora Kokoškova predvodio je Ti Džej Voren sa 30 poena.

Pratili su ga rezeervisti Džamal Kroford sa 17 i Džoš Džekson sa 14 poena uz 8 skokova, 13 je dodao Trevor Ariza uz takođe 8 uhvaćenih lopti i 5 asistencija.

Najefikasniji kod Meveriksa bio je Harison Barns sa 15 poena, dok je Deandre Džordan zabeležio dabl-dabl sa 14 poena i 15 skokova.

Po 13 su postigli Džejlen Branson i Luka Dončić koji je imao i 6 asistencija uz 5 skokova, 11 je dodao Vesli Metjuz, dok je povratnik Novicki za šest minuta postigao dva poena uz skok.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: