Nova vest
Fudbal 7

3.5.2024.

15:10

Rojs i Borusija se rastaju posle 12 godina VIDEO

Marko Rojs, bivši kapiten Borusije Dortmund, napušta klub sa Vestfalena.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Imago/kolbert-press/Marc Niemeyer

Čelnici "milionera" i 34-godišnji Rojs postigli su dogovor oko toga da ne produže njegov ugovor, koji ističe na kraju sezone.

On je u proteklih 12 godina nosio dres Borusije i sa klubo ostvario brojne uspehe. 

"Marko Rojs je jedan od najvećih igrača ovog kluba. Rođen je u Dortmundu, igrao je deset godina u našim mlađim kategorijama i 12 za prvi tim, bio je kapiten ekipe dugi niz godina. Njegova vezanost za Borusiju je ogromna. Želimo Marku sve najbolje u budućnosti. Nadamo se da će se po završetku karijere vratiti kod nas jer ima još izazova koji su pred njim u Dortmundu", rekao je prvi čovek kluba Hans-Joakaim Vacke.

Rojs je rekao da je zahvalan Borusiji na svemu što je uradila za njega.

"Izuzetno sam zahvalan i ponosan na posebno vreme u mom klubu, Borusiji Dortmund. Više od pola života sam proveo sa ovim klubom i uživao sam u njemu svaki dan, iako je bilo i teških trenutaka. Znam da će mi biti teško da kažem zbogom na kraju sezone. Ipak sam srećan što ćemo se sa jasnom vizijom koncentrisati na nekoliko važnih utakmica do kraja sezone. Imamo velike ciljeve koje želimo da postignemo. Za to će biti potreban svako od na, uz neverovatne navijače, kojima želim da se najdublje zahvalim za neverovatnu podršku svih ovih godina", rekao je Rojs.

Mark je bio kapiten od 2018. do 2023. godine. 

Na 424 meča za Borusiju postigao je 168 golova uz 128 asistencija.

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu