Utorak, 26.12.2023.

15:26

Ovo su bile najpopularnije destinacije u Srbiji 2023. godine

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu od januara do oktobra 2023. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 3.593.049 turista, što je za 9% više u odnosu na prvih 10 meseci prethodne godine. Posećivale su se banje, gradovi i planinski centri, a najviše turista bilo je iz Rusije.

Izvor: B92

Default images
Foto: Shutterstock/ MarinaDa

U nastavku teksta pročitajte koje su to destinacije bile najposećenije među domaćim i stranim turistima.

Od izabranih turističkih mesta, mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći turisti su najviše boravili na Zlatiboru (734.677 noćenja, što je 65% više u odnosu na prethodnu godinu), zatim slede Sokobanja, Vrnjačka banja, Kopaonik, Beograd, Tara i Divčibare.

Strani turisti su najčešće boravili u Beogradu, a zatim slede Novi Sad, Zlatibor, Subotica, Niš, Kopaonik, Vrnjačka banja. Poseta Beogradu porasla je za 12% u odnosu na prethodnu godinu.

Najviše stranih turista boravilo je u planinskim centrima, dok su domaći turisti najčešće posećivali banje. Najviše stranih turista bilo je iz Ruske Federacije, a zatim i iz Turske i Bosne I Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

22 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: