Ponedeljak, 23.05.2022.

18:12

Mešihat Islamske zajednice osudio naslove u medijima o Muameru Zukorliću

Mešihat Islamske zajednice za područje Sndžaka, objavio je saopštenje povodom natpisa pojedinih domaćih medija u kojma se pominje privatnost pokojnog rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Izvor: B92

Mešihat Islamske zajednice osudio naslove u medijima o Muameru Zukorliću
Foto:Profimedia

To saopštenje prenosimo:

"Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje ovakve nastupe smatrajući ih zlonamernim prema rahmetli Muftiji. Mešihat Islamske zajednice obaveštava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtevom za nasledstvo lažni i zlonamerni, sa jasnim ciljem diskreditacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Mešihat Islamske zajednice poziva medije i nadležne državne organe da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog naroda, koji je nemerljivo doprineo poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog poverenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i delo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umesto kretanja napred i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prete da trajno ugroze ostvarene rezultate.

Mešihat poziva vernike na uzdržanost, jer nesporni autoritet rahmetli Muftije ne može biti narušen ovakvim i sličnim naručenim senzacionalističkim naslovima i tekstovima", glasilo je saopštenje Mešihata.

Oglasila se Elma Zukorlić o pojavljivanju navodne treće muftijine supruge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: