Zdravlje

Ponedeljak, 03.12.2018.

08:03

Kada prestanete da pušite, uzimajte ove namirnice

Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih namirnica.

Izvor: zadovoljna.hr

Kada prestanete da pušite, uzimajte ove namirnice
Foto: Thinkstock

Spanać

Folna kiselina je veoma važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže organizmu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću.

Brokoli, karfiol i kupus

Povrće iz porodice kupusa je veoma zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnim u smanjivanju raznih upala u probavnom sistemu, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove prednosti.

Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost, te organizam mnogo brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete da napravite sami, te zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tela.

Šargarepa

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li da se rešite ove ružne nuspojave pušenja, jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Možete je i iscediti u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom ili je iseckajte u salatu.

Kivi, limun i narandža

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine, posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade. Sok od narandže hidrira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve narandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: