Tehnopolis

Petak, 10.07.2020.

09:21

Komšije dobile aplikaciju za praćenje virusa: Za neke obavezna, za ostale "po želji"

Slovenija je odobrila upotrebu aplikacije za praćenje koronavirusa čije će korišćenje biti obavezno za one koji su zaraženi ili koji su u karantinu.

Izvor: Tanjug

Komšije dobile aplikaciju za praćenje virusa: Za neke obavezna, za ostale
Foto: Depositphotos/Surabky

Parlament je odobrio upotrebu aplikacije sa 50 glasova za i 23 protiv, preneo je sinoć Gardijan.

"Instalacija i upotreba mobilne aplikacije biće dobrovoljna i besplatna, osim u slučajevima kada je osoba pozitivna na testu ili joj je naređeno da bude u obaveznom karantinu", rekao je juče ministar rada Janez Cigler Kralj pre glasanja u parlamentu.

Vlada desnog centra na čelu sa premijerom Janezom Janšom tvrdi da je aplikacija neophodna za suzbijanje širenja zaraze s obzirom da je broj novih slučajeva eskalirao u julu.

Aplikacija će biti predstavljena u narednim nedeljama.

U zemlji je do sada prijavljeno 1.776 slučajeva koronavirusa i 111 smrtnih slučajeva, a 13 novih slučajeva potvrđeno je u sredu.

Slovenija trenutno ima pravilo 14-dnevnog karantina za ljude koji su bili u zemljama sa velikim brojem infekcija ili koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: