Steam Machines neće podržavati Suspend/Resume funkcionalnost

Prema informacijama koje je izneo jedan od Valveovih inžinjera, tim koji radi na Steam OS sofveru i Steam Machines hardveru nije u mogućnosti da obezbedi Suspend/Resume funkcionalnost kod Steam mašina.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2015.

16:35

Default images

Linux operativni sistem (na kome je baziran Steam OS) na poseban način tretira ponovno aktiviranje uređaja iz faze “spavanja”. Problem nastaje sa USB kontrolerima i drugim perifernim uređajima koje nakon aktivacije suspend moda nije moguće jednostavno i brzo aktivirati.

Suspend/Resume je inače vrlo korisna funkcija koja je trenutno dostupna na Xbox One i PS4 konzolama. Igrači su u mogućnosti da umesto da ugase konzolu, stave je u takozvani mod spavanja. Sledeći put kada je upale, konzola će igru nastaviti tačno tamo gde ste je i prekinuli. Na ovaj način igrači ne moraju svaki put da prolaze kroz proces startovanja konzole, pokretanja igre, čekanja učitavanja i slično, već igru nastavljaju tačno tamo gde su je poslednji put ostavili.

izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: