Aktuelno 23

02.05.2024.

12:00

Stigao je Renault Symbioz – novi kompaktni SUV FOTO

Veći od Captura, manji od Australa.

Izvor: B92

Stigao je Renault Symbioz – novi kompaktni SUV FOTO
Renault

Podeli:

Renault je na predstavio potpuno novi SUV – Symbioz. Pozicioniran je između modela Captur i Austral i pokušaće da iskoristi opštu pomamu kupaca u Evropi za SUV vozilima.

Novi model, dužine 441 cm, nastao je na mehaničkoj platformi koju deli sa Capturom, a kraći je od modela Megane Conquest (457 cm) i Austral (451 cm).

Renault

Symbioz je opremljen multimedijalnim sistemom OpenR Link sa instaliranim Google servisima, kao i zatamnjenim panoramskim krovom.

Unutrašnjost je veoma slična Capturu.

Renault

Zapremina prtljažnika 492-624 litra (u zavisnosti od položaja klizne zadnje klupe), izuzetno je izdašna za automobil ove veličine i jedna od najboljih u klasi.

Naime, zadnja klupa je dizajnirana da može da se pomeri za 16 cm kako bi stvorila dodatnih 221 mm prostora za kolena putnika pozadi, a u toj konfiguraciji i dalje ima zapreminu prtljažnika od 492 litra.

Renault

Kada zadnja sedišta nisu zauzeta odraslim osobama, klizna zadnja klupa se može pomeriti napred kako bi se povećala zapremina prtljažnika na 642 litra.

Ako su nasloni zadnjih sedišta potpuno oboreni (odnos 60:40), zapremina dostiže čak 1.582 litra.

Prtljažnik nema prag, tako da je lako pristupiti ravnom podu.

Renault

Od drugog po redu paketa opreme (Techno), pa naviše, Simbioz je opremljen multimedijalnim sistemom OpenR Link (10,4-inčni vertikalno orijentisan ekran osetljiv na dodir) sa Google uslugama zasnovanim na Android Automotive 12 operativnom sistemu.

Funkcije omogućavaju OpenR Link sistemu da daje važne preporuke za navigaciju i ambijent unutar vozila, u zavisnosti od navika i preferencija vozača.

Renault

Renault ističe da je više od 150 patenata prijavljeno za E-Tech hibridnu tehnologiju. Koristeći iskustvo kompanije iz sveta Formule 1, posebno kada je u pitanju regenerisanje energije kočenja, ovaj pogon obezbeđuje dinamične i efikasne performanse.

Hibridni sistem kombinuje dva elektromotora (36 kW glavni elektromotor i 18 kW visokonaponski električni starter-generator) sa 1.6-litarskim četvorocilindarskim benzinskim motorom od 69 kW (94 KS) i baterijom od 1,2 kWh.

Renault

Automatski menjač ima četiri stepena prenosa za benzinski motor i dva stepena prenosa za glavni elektromotor.

E-Tech full hybrid 145 motor može kombinovati snagu SUS i električnog motora na 14 različitih načina i na taj način povećati energetsku efikasnost.

Renault

Simbioz uvek startuje u električnom režimu i omogućava vozačima da ostanu u potpuno električnom režimu do 80% vremena u gradskoj vožnji, postižući uštedu od 40% u poređenju sa tradicionalnim benzinskim motorom u istom ciklusu vožnje.

Na auto-putu, pogon omogućava motoru sa unutrašnjim sagorevanjem da direktno pokreće točkove, bez nepotrebnog aktiviranja elektromotora kao kod konvencionalnih hibridnih sistema.

Renault tehnologija omogućava modelu Symbioz optimalnu potrošnju goriva na svim vrstama terena, a u WLTP ciklusu vožnje potrošnja je deklarisana na 4,6 l/100 km.

Renault

Od svog uvođenja, pogon je stalno unapređivan, posebno kada je u pitanju upravljanje softverom. Cilj je da se poboljša potrošnja goriva i udobnost vožnje, posebno na auto-putu, kažu u kompaniji.

Kao i novi Clio i novi Captur, Symbioz uključuje novu funkciju e-Save, koja se aktivira pritiskom na dugme na levoj strani volana.

Renault

Funkcija je namenjena poboljšanju udobnosti vožnje i smanjenju potrošnje goriva održavanjem nivoa napunjenosti baterije najmanje 40% kako bi se osiguralo da vozilo uvek ima dovoljno energije za savladavanje uzbrdica bez smanjenja brzine ili za preticanje pomoću elektromotora za dodatnu snagu, bez dodatnog opterećenja motora sa unutrašnjim sagorevanjem i bez preteranog ubrzanja, što se često smatra izvorom zagađenja bukom.

Renault Symbioz izgleda atraktivno, prednji deo komunicira novim dizajnerskim jezikom, koji je već primenjen na redizajn pomenutih modela Clio i Captur, dok sa strane pokazuje elegantnu liniju.

Zadnji deo vozila je takođe moderan, ali u isto vreme stilski sveden.

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: