Aktuelno 225

02.05.2024.

16:23

Karleuša otkazala koncert u Podgorici pa "zagrmela": "Zašto, braćo" FOTO

Jelena Karleuša je na Instagramu podelila vest da otkazuje nastup, a navela je i razloge.

Izvor: B92

Karleuša otkazala koncert u Podgorici pa "zagrmela": "Zašto, braćo" FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Naime, pevačica je objavila tekst u kojem navodi da su vlade susednih zemalja neprijateljski raspoložene prema Srbiji.

Napisala je sledeće:

"Neverovatno kako su vlade okolnih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji. I njihovi mediji i njihova vlast. Za to vreme Srbija građanima okolnih zemalja pruža dugačak niz olakšica i povlastica kad dođu u Srbiju da žive, rade i zarade. Da Crna Gora po ko zna koji put glasa protiv Srbije, a da se pola Crnogoraca nalaze u toj istoj Srbiji i ne vide neki moralni problem ili politički problem?! Pa ne glasaš protiv zida, već protiv naroda i zemlje koja ti hrani sunarodnike", počela je pevačica ovim rečima.

Zatim je dodala:

"Nije dovoljna sramna nepravda koju im svi oni mali čine tako što kao gomila iskeženih majmuna likuju kao kad se rani lav, kad im se protivpravno otima ogromno parče teritorije i time se krše svi zakoni UN nego se utrkuju ko će više da naudi".

"Jer vide da mogu da podignu svoj kur*ić. I niko, ponavljam, niko nema pravo da se poziva licemerno na devedesete jer niti te politike ima niti tih mozgova...", nastavila je ona.

Takođe smatra da bismo se svi zajedno mogli proglasiti "genocidnim Balkanom" kada bi Srbija krenula da se poziva na nepravde devedesetih, pedesetih, četrdesetih, tridesetih, dvadesetih, raznih jasenovaca, Tita i komunista, koji su im "nakačili na grbaču i Albance i ostale narode i narodnosti koji nisu imali ni put ni voz".

"Jer svakom Crnogorcu je deda Srbin, svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom Bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono ić i razumevanje srpskog jezika, a svakom Albancu sa Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svetskom ratu u bandi koja je palila vekovne srpske manastire", nastavila je.

Dalje tvrdi da su svi na Balkanu zmijarnik koji je zatrovan mržnjom protiv Srbije "koja na*ebe kad ne reaguje, a i kad reaguje, samo zato što nikada nije zvanično prebrojala svoje žrtve i tražila pravdu za milione ubijenih, proteranih, poturčenih, pokatoličenih i obespravljenih".

"Nikada nisam podržavala bilo kakav vid agresije, zločine po bilo kojoj osnovi. Prva uvek osudim. Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji", napisala je revoltirana.

Takođe, Karleuša je objavila i sledeće:

"Nažalost, primorana sam da otkažem najavljeno gostovanje u Podgorici zbog grubog mešanja politike u moj nastup", napisala je Karleuša pa nastavila:

"Nadam se da divan bratski narod Crne Gore neće dozvoliti da razne političke struje u CG napadaju pevače iz Srbije. Žao mi je što ovih dana svi možemo da vidimo kako moju zemlju napadaju, podržavaju otimanje teritorije i glasaju protiv moje zemlje i mog naroda, a onda se ljute kada neko glasno postavi pitanje: "Zašto braćo?".

Podeli:

225 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: