Svet 0

02.05.2024.

22:45

London: Protest protiv premeštanja tražilaca azila, uhapšeno 45 osoba

Tokom današnjeg nasilnog protesta protivnika odluke britanskih vlasti da se tražioci azila premeste iz jednog londonskog hotela na baržu usidrenu u luci Portland u Dorsetu na jugu Engelske, britanska policija uhapsila je 45 osoba.

Izvor: Tanjug

London: Protest protiv premeštanja tražilaca azila, uhapšeno 45 osoba
Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Podeli:

Veći broj demonstranata koji su se okupili ispred hotela u kvartu Pikam u jugoistočnom delu Londonu, pokušavao je da zaustavi autobus koji je trebalo da preveze tražioce azila do broda u luci Portland, a prema tvrdnjama londonske policije demonstranti su okružili autobus i bušili mu gume prenosi Rojters.

Rešavanje pitanja ilegalnih migranata jedan je od glavnih prioritetavlade britanskog premijera Rišija Sunaka.

U nameri da smanji visoke troškove smeštaja migranata u hotelima tokom perioda procesuiranja njihovih zahteva za azil, vlada koristi barže i napuštene vojne lokacije da smesti tražioce azila.

Međutim, kritičari su prebacivanje migranata na baržu Bibi Stokholm, koja je usidrena u luci Portland u Dorsetu i može da primiti do 500 ljudi, uporedili sa "nehumanim zatvorskim brodom".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Podeli: