Film/TV 3

02.05.2024.

8:06

O novom filmu Gaja Ričija ne prestaje da se priča: "Naložena rekonstrukcija"? VIDEO

Publika i kritičari u određenim američkim bioskopima već su imali priliku da pogledaju najnoviji film Gaja Ričija, "The Ministry of Ungentlemanly Warfare", sa Henrijem Kavilom u glavnoj ulozi.

Izvor: Index.hr

O novom filmu Gaja Ričija ne prestaje da se priča: "Naložena rekonstrukcija"? VIDEO
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Podeli:

Priča prati ozloglašene avanturiste koji su navikli da rade sami. Ali, kada je sudbina celog sveta u pitanju, oni moraju da se ujedine u strogo tajnu borbenu jedinicu i krenu u smelu misiju protiv nacista. Sada je njihov posao rat, i oni će ga voditi potpuno nedžentlmenski.

Prema postojećim recenzijama, čini se da su gledaoci oduševljeni filmom, dok su kritičari podeljenog mišljenja. Film trenutno na Rotten Tomatoes-u ima 71 odsto od kritičara na temelju 118 recenzija, čime je i dalje pozitivno ocenjen kao "svež", dok ga je publika sa više od 500 recenzija ocenila sa visokih 92 odsto.

Kritičar Met Donato iz IGN Movies napisao je: "The Ministry of Ungentlemanly Warfare solidan je pogled Gaja Ričija na Drugi svetski rat koji prikazuje neverovatnu, donekle istinitu priču koja je odvažna, prodorna i prilično zabavna."

Alisa Vilkinson iz Njujork tajmsa je istakla da film nije dobar, ni preterano prijatan, ako mu posvećujete pažnju. Ali, kao pozadinska buka, privlači i povremeno je zabavan.

Još jednu negativnu recenziju napisao je i Kajl Smit iz Vol strit žurnala. Posebno se osvrnuo na Ričijevo pisanje:

"Ova naložena rekonstrukcija gospodina Ričija mogla bi i da mu se oprosti da nije tako lenjo napisana."

Ipak, sa njima se ne slaže Megi Lovit iz Kolidera, koja je navela:

"Ričiju nije strano umeće taktičnog spajanja neverovatne istorije sa svojom bombastičnom markom akcije, ali ‘The Ministry of Ungentlemanly Warfare’ to podiže na novi nivo".

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: