Tehnopolis

Petak, 11.03.2011.

08:02

Dostupan Firefox 4.0 u RC verziji

Posle dugog perioda beta testiranja (sa 12 javnih beta verzija) Firefox 4 je konačno ušao u Release Candidate (RC) fazu, što izaziva nadu da bi puna verzija mogla biti dostupna u prvom kvartalu 2011.

Izvor: B92

Default images

Firefox 4.0 RC je dostupan za preuzimanje u verzijama na 79 jezika, i za operativne sisteme Windows, Mac OS i GNU/Linux. Donosi mnoga poboljšanja vezano za stabilnost, performanse i poboljšanja kompatibilnosti u odnosu na beta 12. Osim toga, možete da očekujete – novi izgled, Firefox Sync, JagerMonkey JavaScript endžin, WegGL i WebM podršku, prerađen dizajn glavne stranice kao i nov menadžer dodataka.

Upravljanje tabovima je takođe doživelo unapređenje, pa tako sada možete da grupišete više tabova u različite grupe zahvaljujući funkciji koja se zove Panorama. Po prvi put Firefox će dozvoliti korisnicima da sinhronizuju svoj bookmark na različitim računarima, ali i sa Android baziranim mobilnim uređajima.

Ovaj Release Candidate predstavlja ono što razvojni tim smatra i finalnom verzijom, izjavio je Džonatan Najtingejl direktor Firefox razvoja. Mart mesec će biti mesec pravog malog „rata“ browsera, budući da Microsoft planira da lansira verziju 9 Internet Explorera, a Google verziju 10 Chromea.

RC verziju Firefoxa 4 možete preuzei na ovoj adresihttp://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html .

Izvor: Benchmark

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: