Četvrtak, 11.07.2019.

20:59

Facebook dobro poznaje svoje korisnike i zato im sprema "brdo" novih aplikacija

Kompanija Facebook formirala je novi NPE (New product experimentation) tim, koji bi tokom predstojećih meseci trebalo da predstavi veliki broj novih aplikacija.

Izvor: B92

Facebook dobro poznaje svoje korisnike i zato im sprema
Foto: GettyImages / Sean Gallup

Tim bi trebalo da osmisli i plasira aplikacije koje korisnicima "daju potpuno novo iskustvo u stvaranju zajednice".

Detalji još uvek nisu saopšteni, ali se zna da će neke od njih biti besplatne, dok će se druge plaćati i imati mogućnost kupovine unutar same aplikacije.

Prve NPE aplikacije se mogu očekivati već u narednih nekoliko nedelja, a biće distribuirane putem Google Playa i App Storea.

Ovaj potez Facebooka predstavlja još jedan u nizu pokušaja te kompanije da se "odvoji" od svoje društvene mreže, koja nekoliko godina unazad trpi oštre kritike i kazne zbog kršenja privatnosti korisnika i bezbednosnih propusta. Facebook, do sada, osim Messengera, nije uspeo da razvije i plasira ni jednu novu aplikaciju koja je imala uspeha i bila prihvaćena od strane korisnika, piše Cnet.

Budući da Facebook još uvek ima 2,38 milijardi aktivnih korisnika mesečno, sasvim je sigurno da ima dobar uvid njihova interesovanja i potrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: