Ralf Šumaher odbio povratak u F1

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher prošle nedelje je objavio da se vraća u Formulu 1, a njegov mlađi brat Ralf je otkrio da je odbio povratak.

Izvor: B92, eurosport

Ponedeljak, 28.12.2009.

16:39

Default images

Mlađi Šumaher je napustio Formulu 1 2007. godine, pošto je ostao bez mesta u Tojoti, i od tada se takmičio u Nemačkom šampionatu turing vozila (DTM), kao vozač Mercedesa, ali nije ostvario dobre rezultate. Bivši vozač Džordana i Vilijamsa imao je ponude od četiri ekipe koje će debitovati u šampionatu naredne godine USF1, Lotusa, Virdžina i Kamposa, ali ih je odbio.

Primetio sam da me timovi u Formuli 1 ponovo žele. Razumem Mihaelovu odluku potpuno, jer strast za Formulom 1 ne nestaje, i ne bih oklevao da donesem istu odluku. Trkanje je bilo i još uvek je naš život i uvek smo tražili nove izazove, ali oni moraju da budu pravi. Nije bilo ispravno potpisati ugovor i zadovoljiti se nekim drugim timom, a ne onim najboljim, jer nije reč o novcu, već da li time mogu nešto da postignem“, rekao je Ralf Šumaher.

Pojedini mediji su, takođe, naglasili da bi Zauber, Reno i Toro Roso mogli da budu zainteresovani da u svoje redove dovedu mlađeg Šumahera, uprkos načinu na koji je napustio Formulu 1 pre dve godine.

Znam da je moja reputacija trpela dok sam bio u Tojoti, ali je to vreme iza mene, znam šta mogu da uradim i osećam se spremnim“, dodao je Nemac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: