Nova vest
Fudbal 0

30.4.2024.

17:45

Ronaldo prodao jedan klub, pa razbesneo Špance zbog drugog

Legendarni fudbaler Ronaldo Luis Nazario de Lima zvanično je prodao udeo od 90 posto vlasništva u brazilskom klubu Kruzeiro, koji je vodio dve i po godine

Izvor: Klix.ba

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Ronaldo je kupio Kruzeiro u decembru 2021. godine za 70 miliona evra, a sada ga je prodao biznismenu Pedru Lourencu za 110 miliona vura.

Posmatrajući priču iz tog ugla, 47-godišnji osvajač Zlatne lopte je iz ovog posla izašao u plusu, ali jasno je da je tokom dve i po godine uložio još ogromnu sumu novca u Kruzeiro.

O tome dovoljno svedoči činjenica da Ronaldo otkriva da je u potpunosti izmiren dug kluba koji je iznosio 195 miliona evra, a za vreme vladavine Ronalda u klubu, klub iz Belo Horizontea se vratio u elitni rang brazilskog fudbala.

Brazilac kaže da je klubu vratio i kredibilitet te mu osigurao administraciju koja može samostalno nastaviti da ga vodi.

Nakon prodaje Kruzeira Ronaldo rekao da je iza njega "dan pomešanih emocija", a uz osmeh je najavio da je Real Valjadolid "sledeći", najavivši i njegovu prodaju.

Ta izjava je izazvala momentalne reakcije iz Španije, gde smatraju da je tako narušio kredibilitet kluba čiji je takođe vlasnik.

Inače, Valjadolid je trenutno drugoligaš, ali izgledno je da će se vratiti u elitni rang jer je lider druge lige.

U gradu su zabrinuti i jer smatraju da je Ronaldo više povezan sa Real Madridom, klubom za koji je nastupao, a Brazilac je nedavno imao i određene razmirice s lokalnom gradskom upravom.

Takođe, i navijači kluba sa Zorilje su loše dočekali i pokušaj modernizacije klupskog grba, što je izazvalo probleme.

Ronaldo će uprkos prodaji udela vlasništva ostati u Upravnom odboru Kruzeira, kluba u kojem je i počeo svoju veliku fudbalsku karijeru davne 1993. godine.
 

Za Kruzeiro je postigao 44 gola na 47 utakmica i ostvario transfer u PSV, a ostalo je istorija. Kasnije je igrao i za Barselonu, Inter, Milan i Korintians.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu