Aktuelno 5

30.04.2024.

11:20

Popularni IT influenser ponovo oštar prema AI proizvodu: "Veoma loš" VIDEO

MKBHD je "osuo paljbu" po još jednom AI proizvodu, koji je na tržište plasiran nedovoljno spreman.

Izvor: B92

Popularni IT influenser ponovo oštar prema AI proizvodu: "Veoma loš" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Markez Braunli, poznatiji kao MKBHD, je popularni IT influenser i jutjuber a prošlog meseca se našao u centru pažnje kada je u svojoj video recenziji iskritikovao Humane AI Pin.

Sada se na njegovom testu i recenziji našao još jedan sličan AI proizvod, pod nazivom Rabbit R1. Ukratko, MKBHD je uređaj okarakterisao kao "nemogućim za recenziju".

Rabbit R1 predstavlja džepnog AI pratioca, koji može da se koristi kao Alexa, Siri ili Google Assistant. Od dodatnih funkcija, uređaj ima mogućnost naručivanja sa DoorDash-a, prepoznavanje slika i kontrolu Spotify-a.

Braunli je brzo pronašao mane Rabbit R1 uređaja i iskritikovao je razne apekte, od fizičkog dizajna, preko korisničkog interfejsa do pakovanja proizvoda koje nema postolje ni punjač, pa čak ni uputstvo za korišćenje.

Prema njegovom mišljenju, implementacija Large Action Model AI modela predstavlja "kul ideju", ali Rabbit R1 nije dovoljno istreniran podacima kako bi implementirao funkcije koje bi korisniku značile.

"Veliki broj AI kompanija razvija tehnologiju pogrešno i obrnuto. Oni isporučuju toliko nezavršen proizvod da je gotovo potpuno nemoguće uraditi njegovu recenziju", istakao je Braunli.

Iz kompanije Rabbit su se oglasili na ovu recenzuju MKBHD-a, istakavši da se R1 još uvek razvija kako prikuplja više podataka korisnika i evoluira, te da se u budućnbosti očekuju bolja izdanja.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

21 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: