BBC 1

30.04.2024.

14:30

Priroda i fotografije: Od Vražjeg kamena do Ade Ciganlije - koja su nova zaštićena područja u Srbiji

Prošle godine ustanovljeno je 12 novih zaštićenih područja, tako da je trenutno više od osam odsto teritorije Srbije pod zaštitom.

Priroda i fotografije: Od Vražjeg kamena do Ade Ciganlije - koja su nova zaštićena područja u Srbiji
BBC

Podeli:

I u glavnom gradu, Beogradu, i u udaljenim, manje pristupačnim delovima širom Srbije rasuta su mesta koja su zahvaljujući jedinstvenim karakteristikama dobila status zaštićenih područja.

Prošle godine ustanovljeno je 12 novih zaštićenih područja, tako da je trenutno više od osam odsto teritorije Srbije pod zaštitom, podaci su Zavoda za zaštitu prirode.

Pogledajte fotografije šest mesta koja su dobila ovaj posebni status, a koja su predstavljena na izložbi "Nova zaštićena područja" povodom 76 godina od osnivanja Zavoda.

Spisak svih zaštićenih područja dostupan je u Centralnom registru, koji vodi Zavod za zaštitu prirode.

BBC/Danijela Zunić
BBC/Ana Petković
BBC/Ivana Jovanović
BBC/Borislav Savovski
BBC/Ivan Medenica
BBC/Milorad Kličković
BBC/Nenad Mihajlović

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: