Aktuelno 0

30.04.2024.

16:09

Kralj Čarls otkrio u kakvom je sada stanju; insistira na jednoj stvari

Britanski kralj Čarls posetio je danas centar za lečenje raka u Londonu, sa svojom suprugom kraljicom Kamilom.

Izvor: b92.net/ŽenaBlic

Kralj Čarls otkrio u kakvom je sada stanju; insistira na jednoj stvari
Profimedia

Podeli:

Njegovo vraćanje javnim dužnostima usledilo je tri meseca nakon što je operisan u londonskoj privatnoj bolnici zbog benignog povećanja prostate (26. januar) i skoro tri meseca nakon što je rečeno da boluje od raka (5. februar).

Monarha su danas pitali kako se oseća.

"Dobro sam, hvala vam", rekao je kralj Čarls kroz osmeh.

Lekari su kralju dali zeleno svetlo da se vrati javnim dužnostima, jer terapija daje rezultate i optimistični su po pitanju daljeg lečenja, mada kralj i dalje vodi bitku sa rakom, a lečenje je u toku.

Nakon što je Bakingemska palata saopštila prošlog petka da će se kralj Čarls naredne nedelje vratiti javnim dužnostima, oglasio se i čuveni onkolog Karol Sikora koji je ranije komentarisao želju monarha da se vrati što pre poslu, ali i zdravstveno stanje Kejt Midlton koja se bori sa kancerom.

Čuveni onkolog sa više od 40 godina staža, rekao je:

"Svi dožive šok kada dobiju dijagnozu i često odsustvuju sa posla. Povratak na posao je terapeutski u određenom smislu".

Napomenuo je i da povratak u "normalnost", bilo da se radi o poslu, porodičnim obavezama ili obrazovanju, ima značajan psihološki učinak i može da ubrza oporavak i od bolesti i od lečenja kojem su pacijenti podvrgnuti.

"Stvarno je ohrabrujuće što on to radi, a to je ono čime podstičemo i druge ljude", poručio je.

Profesor Sikora rekao je da se pacijenti sa rakom, razumljivo, suočavaju sa velikim neizvesnostima nakon dijagnoze, zbog mogućnostima lečenja i uspešnosti terapije.

"Neki ljudi se slome i nikada se ne vrate u normalu. Terapeutski je samo izaći spolja a ne sedeti i žaliti se zbog bolesti", zaključio je, piše Daily mail.

Kralja Čarlsa dočekali su danas poštovaoci britanske dinastije, sa željama za oporavak i buketima cveća. Bilo je i dece koji su se pozdravili sa monarhom. Poslata je i poruka Kejt Midlton.

Britanski kralj poslao je više poruka današnjim pojavljivanjem.

Insajderi su rekli da se kralj neće vratiti dužnostima u punom obimu tokom leta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: