Aktuelno 14

30.04.2024.

16:02

"Sirotinjska G-klasa": Force Gurkha je terenac iz Indije sa 3 reda sedišta FOTO/VIDEO

Indijski terenac je porastao, dobio dodatni par vrata i prostraniju kabinu sa sedam sedišta

Izvor: B92

"Sirotinjska G-klasa": Force Gurkha je terenac iz Indije sa 3 reda sedišta FOTO/VIDEO
Force Motors

Podeli:

Force Motors je konačno predstavio ažurirani asortiman modela Gurkha, koji po prvi put uključuje karoseriju sa 5 vrata i raspored sedišta u tri reda.

Robusni terenski automobil iz Indije, koji je inspirisan Mercedesom G-klase, takođe je dobio blago unapređenje tehnologije unutar kabine i ostaje isključivo dostupan sa dizel motorom.

Force Motors

Počevši sa novim dodatkom u liniji, Force Gurkha sa 5 vrata zadržava kutijasti stil postojećeg modela, sa dužom karoserijom koja ga čini da još više izgleda kao G-klasa.

Sa dužinom od 4.390 mm, verzija sa 5 vrata je za punih 425 mm duža od modela sa 3 vrata, a sva dodatna dužina ide u prilog povećanju međuosovinskog rastojanje na 2.825 mm.

Force Motors

Prednji i zadnji delovi vozila zadržavaju prepoznatljiv dizajn, uključujući tipične okrugle LED farove i neobojene plastične branike koji izgledom odgovaraju širokim zaštitnim okvirima blatobrana.

Terenski pedigre je naglašen rastojanjem od tla od 233 mm, zajedno sa dodacima kao što su "snorkel", krovni nosač i merdevine postavljene pozadi za lakši pristup krovu.

Force Gurkha je opremljen aluminijumskim felnama od 18 inča ,sa gumama za sve terene.

Force Motors

Pogled unutra otkriva da Gurkha ima ekran osetljiv na dodir od 9 inča za infotejnment uređaj, koji je kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay funckijama.

Novo ažuriranje modela takođe uključuje digitalnu instrument tablu, ali ne tako naprednu kao one koje se nalaze u savremenim vozilima drugih proizvođača.

Force Motors tvrdi da je kontrolna tabla prekrivena materijalom mekim na dodir, ali celokupni dizajn i dalje odražava karakter niskobudžetnog automobila.

Force Motors

Što je još važnije, duža karoserija verzije sa 5 vrata ima troredni raspored sa sedam sedišta, poboljšavajući njegovu praktičnost.

Međutim, kompaktna osnova ukazuje na to da mesta za prtljag nema previše, posebno kada su nasloni svih sedišta uspravljeni.

Bezbednosna oprema je ograničena na dva prednja vazdušna jastuka, sigurnosne pojaseve, ABS i kameru za vožnju unazad.

Force Motors

Force Gurkha za pogon koristi 2.6-litarski četvorocilindarski dizel motor koji zaista potiče od Mercedesa. Motor proizvodi 140 KS (103 kW) i 320 Nm obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva četiri točka isključivo preko petostepenog manuelnog menjača i 4WD sistema sa prednjom i zadnjom blokadom diferencijala.

Kao i kod svih modela kompanije Force Motors, Gurkha se vozi na klasičnoj šasiji.

Novi Force Gurkha sa opcijom sa 5 vrata će uskoro krenuti u prodaju u Indiji.

Iako cene nisu objavljene, očekuje se da će osnovna verzija koštati približno 19.000-20.000 dolara.

Rivali u segmentu su nešto manji Suzuki Jimny sa 5 vrata i nadolazeća Mahindra Thar Armada.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: