Zanimljivosti 3

30.04.2024.

10:00

I vlasnici Porschea plaču: Dve priče sa tužnim krajem FOTO

Upozoravamo ljubitelje Porschea 911 da fotografije mogu biti uznemirujuće.

Izvor: Index.hr, B92

I vlasnici Porschea plaču: Dve priče sa tužnim krajem FOTO
Stadtfeuerwehr Weiz/Facebook

Podeli:

Najpre idemo u Ameriku, gde je (ne)srećni vlasnik tek preuzeo svoj Porsche 911 GT3 RS.

Auto vredan oko 300.000 dolara nije dugo ostao suv na asfaltu. Samo nekoliko sati kasnije, dok su probne tablice još bile na automobilu, vlasnik je automobilom sleteo u reku.

Poslednje informacije govore da je vozač lakše povređen, dok naknadne fotografije sugerišu da će automobil najverovatnije biti otpisan.

Drugi deo ove tužne priče vodi nas u Austriju, gde se dogodila slična nezgoda u kojoj je glavnu ulogu takođe imao Porsche.

U ovom slučaju u pitanju je 911 Turbo (993). Uprkos pogonu na sva četiri točka, vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, a sve se dogodilo se u blagoj krivini, pa je Porsche probio ogradu i sleteo u obližnji potok.

Lokalna vatrogasna stanica saopštila je da je vozač, navodno 81-godišnji muškarac, ostao zarobljen u automobilu nakon što se prevrnuo. Povređen je, ali nije životno ugrožen, pre svega zahvaljujući maloj dubini vode namestu gde je vozilo uletelo u potok.

Vlasnik je helikopterom prevezen u bolnicu, a vatrogasci su počeli da izvlače vozilo. U izvlačenju automobila učestvovalo je čak 26 ljudi.

Iako teško oštećen, ovaj automobil bi se možda mogao vratiti u život. Bez sumnje, to će biti skupa popravka. Ali dragulj s kraja prošlog veka sa preko 400 KS je to zaslužio.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

20 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: