Ponedeljak, 16.02.2009.

12:29

Bekam ne želi da se vrati u LA

Predstavnici Milana otputovaće krajem nedelje u Los Anđeles na pregovore oko trajnog prelaska Dejvida Bekama na ’San Siro’, prenosi britanski ‘Skysports’.

Izvor: Uroš Živkoviæ

Default images

Engleski reprezentativac bi trebalo da se vrati u redove američkog Galaksija početkom marta, kada mu ističe pozajmica u Milanu. Ipak, Bekam je jasno istakao želju da ostane u Italiji, a predstavnici Milana već uveliko rade na postizanju dogovora oko otkupa Bekamovog ugovora.

Rok koji su postavili čelnici američke MLS lige za postizanje dogovora istekao je u petak. Dan kasnije iz Galaksija je saopšteno da od Bekama očekuju da se 9. marta vrati u Los Anđeles, ali ’Skysports’ tvrdi da je transfer i dalje moguć.

Bekam je nakon milanskog derbija izjavio da zna da će biti teško da ostane u Milanu nakon isteka roka koji je postavio MLS. Izvršni direktor Milana Adriano Galijani izjavio je da ima sasvim dovoljno vremena da se dva kluba dogovore o otkupu Bekamovog ugovora.

“Izjavio sam da želim da ostanem u Milanu i nisam promenio mišljenje, ali ne odlučujem ja“, rekao je Bekam, posle susreta sa Interom.

“Sledeće nedelje će biti više razgovora između uprava klubova i verujem da može doći do dogovora. Nadam se da će se ti razgovori završiti onako kako je želim. Ako budem morao da se vratim u Ameriku, igraću i dalje kao profesionalac, jer ja to i jesam“, dodao je Englez.

Napadač Intera Zlatan Ibrahimović izjavio je da je Bekamu mesto u Milanu jer tu može da pokaže svoj igrački kvalitet.

“Nisam pratio svakodnevno novinarske priče o njegovom odlasku ili ostanku u Milanu, ali mislim da bi veliki igrači trebalo da igraju u .velikim klubovima. On se dobro snašao u Italiji, odličan je timski igrač i dosta je pomogao timu od kada je došao“, rekao je švedski reprezentativac.

Englez je došao u Milan na pozajmicu u želji da bude standardan član reprezentacije svoje zemlje. Engleski selektor Fabio Kapelo izjavio je da je Bekamu potreban takmičarski fudbal u periodu januar-mart da bi se našao u timu Gordog Albiona. On se od samog dolaska u Milan odlično snašao, ustalio u prvoj postavi tima i dobio poziv selektora za prijateljski susret sa Španijom. Bekam je u tom susretu (Engleska izgubila u Sevilji 2:0) izjednačio rekord Bobija Mura upisavši 108. reprezentativni nastup.

Bivši fubaler Mančester Junajteda i madridskog Reala se ukopio u tim sa San Sira, impresionirao trenera Anćelotija, saigrače, kao i rivalske igrače svojim profesionalizmom i radom. Da li će i posle 9. marta Dejvid Bekam igrati na Apeninima i dalje je otvoreno pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: