Petak, 23.03.2018.

19:15

EHF suspendovao RSS i izbacio juniorke iz kvalifikacija!

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je Rukometni savez Srbije i izbacila juniorke iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, zvanični sajt

EHF suspendovao RSS i izbacio juniorke iz kvalifikacija!
Foto: Getty Images

EHF je kaznio naš mladi ženski tim isključivanjem iz daljeg toka takmičenja nakon što je Vlada Srbije zabranila organizaciju utakmice između naše reprezentacije protiv tzv. Kosova u Kovilovu.

U zvaničnom Saopštenju EHF saopšteno je da se srpska reprezentacija isključuje iz daljeg takmičenja, dok je MUP Srbije u međuvremenu zabranio i ostale mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Đeru (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova).

"Zbog okolnosti zbog kojih je meč odložen i nemogućnosti Srbije da igra utakmicu, EHF je odlučio da srpski nacionalni tim isključi iz daljeg učešća u kvalifikacijama", stoji u saopštenju.

Odluku o odlaganju susreta doneo je ministar policije Nebojša Stefanović pošto se konsultovao sa Ministarstvom sporta i obavestio premijerku i predsednika. Kako je Stefanović rekao, meč je "mogao da bude bezbedno organizovan, ali uz cenu".

"EHF ostaje u kontaktu sa predstavnicima u Beogradu, kao i članovima Rukometnog saveza Srbije", dodaje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

372 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: