Utorak, 03.11.2015.

18:13

Dva srebra za Stjepanovića, bronza za Lenđera

Najbolji plivač Velimir Stjepanović osvojio je dve srebrne medalje na Svetskom kupu u Dohi.

Izvor: AK

Default images

Stjepanović j bio drugi na 200 i 400 metara slobodnim stilom, sedam dana nakon dominacije u Dubaiju.

"Zadovoljan sam sa dve osvojene medalje. Konkurencija je bila mnogo jača nego na takmičenju u Hong Kongu, pa je i daleko teže bilo doći do odličja. Nijanse su i ovog puta odlučivale o redosledu na kraju, a čestitam Gaju na zlatu. Trkali smo se do poslednjeg momenta za to prvo mesto", rekao je Stjepanović.

Prvog dana u Dohi Stjepanović je bio drugi u trci na 400m slobodnim stilom - 3:48.70, čime je potvrdio vrhunsku formu. Dan kasnije plivao je 1:47,56 u finalu na 200m, iza svetskog šampiona iz Kazanja, Britanca Džejmsa Gaja (1:47.06).

"Dobro je bilo i prvog dana. To mi je drugo ili treće najbrže vreme u karijeri na 400m slobodno, a ostvario sam ga tek na početku ove sezone. Mislim da mogu još bolje da otplivam na narednom Svetskom kupu koje me uskoro čeka u Dubaiju", dodao je Stjepanović.

Odličan vikend u Dohi imao je i drugi srpski plivač Ivan Lenđer, koji je osvojio bronzu na 50 metara delfin iza Čada Le Klosa i Žila Smita, te plivao finale na duplo dužoj deonici gde je takođe dominirao Le Klos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: