Petak, 14.11.2008.

16:19

Mari dobio Rodžera, Novak na Simona

Škotlanđanin Endi Mari pobedio je Rodžera Federera 6:4, 6:7 (3), 7:5, u poslednjem meču u 'crvenoj grupi' i tako izbacio branioca titule sa turnira.

Izvor: B92

Default images

Posle trijumfa Marija poznati su i parovi polufinala. Prvoplasirani iz 'zlatne grupe' Novak Đoković igraće protiv Žila Simona koji je ovom pobedom Marija zauzeo drugo mesto u 'crvenoj grupi'. Drugi par čine Endi Mari i Rus Nikolaj Davidenko.

Meč u kojem je Federer morao da pobedi, a Mari morao da uzme jedan set kako bi obezbedio prvo mesto u grupi, trajao je više od tri sata. Oba tenisera odigrala su fenomenalno i ovaj duel je, uz finale na Vimbldonu koje su odigrali Nadal i Federer, najbolji meč sezone.

Veliko priznanje svakako treba odati i Mariju, koji je posle osvajanja drugog seta obezbedio prvo mesto u grupi, ali je do kraja odigrao svim raspoloživim snagama i na kraju je zasluženo slavio.
Duel je počeo ranim brejkom Federera, na šta je Mari odovorio nekoliko gemova kasnije istom merom. Ipak, u finišu seta Federer je bio smireniji i poveo je sa 1:0.

Sjajni Škotlanđanin uzvratio je već na startu drugog seta oduzimanjem servisa i najavio veliku borbu. Brejk prednosti Mari je održavao sve do sedmog gema kada je ponovo pritisnuo servis Švajcarca i došao do duplog brejka i vođstva od 5:2.

Iako je Mari u narednom gemu imao 40-15 i dve set lopte, tada se budi jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta i fenomenalnom serijom od četiri uzastopno dobijena gema dolazi nadomak pobede. Mari se, ipak, skoncentrisao u 12. gemu i odservirao za taj-brejk.

U ’dodatnom gemu’ teniseri su bili izjednačeni na prvoj promeni strana, a onda je Škotlanđanin pojačao, dobio naredna četiri poena i izborio odlučujući set.
U pauzi između drugog i trećeg seta Federer se požalio na bol u leđima i kada je Mari uz jedan brejk poveo sa 3:0, činilo se da je meč završen. Ipak, Federer je veliki šampion, što je pokazao do kraja meča. Švajcarac se još jednom vratio u meč i čak napravio brejk za vođstvo od 4:3. Mari nikako nije hteo da se preda i pored mnogo propuštenih prilika uzvratio je ribrejkom za 4:4.

Naredni gem Mari je lagano dobio, a deseti gem, koji je trajao više od 16 minuta, sigurno će ostati upamćen. Federer je servirao za ostanak u setu, a Mari je u tom gemu propustio prvo dve vezane, a zatim još pet meč lopti. Švajcarac je u trenucima kada je Mari imao meč lopte odservirao nekoliko as udaraca i na kraju je nekako uspeo da izbori novo izjednačenje.

To je, ipak, bilo sve od velikog Rodžera koji u 12. gemu nije uspeo da odservira za novi taj-brejk i Mari je meč dobio iskoristivši tek osmu meč loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: