Utorak, 17.10.2006.

23:00

LŠ: Real i Lion sigurni u gostima

Izvor: B92

Default images

Fudbaleri Reala i Olimpika iz Liona zabeležili su kao gosti ubedljive pobede u mečevima 3. kola Lige šampiona.

Real je slavio u Bukureštu u meču sa Steauom, sa 4:1, i tako nastavio poteru u grupi D za vodećim Lionom, koji je lako, sa 3:0, savladao Dinamo u Kijevu i zadržao maksimalan učinak sa 9 bodova.

Real je na prepunom renoviranom stadionu u Bukureštu potpuno zasluženo pobedio šampiona Rumunije, i na trenutke pokazao igru koju Fabio Kapelo očekuje od tima koji "puca" na sve trofeje u sezoni.

Sve je počelo idealno za goste već posle nepunih 9 minuta. Posle kornera sa leve strane, Ramos se ubacio u kazneni prostor i glavom zakucao loptu u mrežu Steaue.

Do 34. minuta Real je veći deo igre imao loptu u posedu, sjajan posao odradjivali su Diara i Emerson, a jedna brzopotezna akcija uz samo tri dodira donela je vodjstvo od 2:0.

Sjajno dodavanje Robinja u prazan prostor na levoj strani nije iskoristio Van Nistelroj, njegov udarac odbranio je golman Karlos, ali je odbitak u mrežu pospremio Raul.

I drugi deo počeo je dominacijom Madridjana, koji su povisili na 3:0 posle snažnog udarca Robinja, uz pomoć odbitka već u 55. minutu.

Nošeni podrškom publike, domaći su krenuli nešto agresivnije u nameri da postignu bar jedan pogodak i to im je pošlo za rukom preko Badee u 64. minutu.

Napadač rumunskog tima bio je za delić sekunde brži od Kanavara i sa peterca zakucao loptu u mrežu.

Ipak, najlepši detalj na meču vidjen je 15 minuta pre kraja. Rud van Nistelroj fenomenalnim lobom sa samo 10 metara uspeo je da iznenadi Gojana i golmana Peresa i podigne kompletan stadion na noge.

Do kraja meča  Real je imao još jednu veliku priliku. Posle odličnog dodavanja Robinja , Ronaldo (ušao u igru umesto Van Nistelroja) je ušao u kazneni prostor sa leve strane, oklevao je, što je bilo dovoljno golmanu Steaue da zakači tu loptu i spreči pogodak.

Real je uspeo u nameri da osvoji tri boda u Bukureštu i nastavi poteru za Lionom pred, po svemu sudeći, odlučujuću bitku za prvo mesto u grupi u Madridu.
Ekipa Liona, prema očekivanju, savladala je Dinamo u Kijevu sa ubedljivih 3:0.

Seriju pogodaka otvorio je Žuninjo Pernambukano u 31. minutu, iz slobodnog udarca (pogodio je gornji desni ugao), a samo sedam minuta kasnije, posle udarca Kalstroma, bilo je jasno da će bodovi u Francusku.

Navijači na stadionu "Republika" videli su u 50. minutu poslednji pogodak na meču u kome je opet svoje prste umešao Žuninjo. Sjajni Brazilac je centrirao iz kornera, a Maluda glavom postavio konačnih 3:0 za maksimalan učinak šampiona Francuske posle 3. kola.

Rezultati grupe E:

Dinamo Kijev – Olimpik Lion 0:3
Žuninjo 31, Kalstrom 38, Maluda 50

Steaua Bukurešt – Real Madrid 1:4
Badea 64 - Ramos 9, Raul 34, Robinjo 56, Nistelroj 76

Tabela: Lion 9(3), Real 6(3), Steaua 3(3), Dinamo 0(3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: