Sreda, 31.05.2006.

10:39

Meaci spale gaće

Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1938. godine bilo je poslednje predratno fudbalsko prvenstvo. Ipak, atmosfera koja je vladala na šampionatu i oko njega nije ukazivala na to što će se desiti samo godinu dana kasnije.

Izvor: B92

Default images

Bilo je dosta uzbuđenja. Od sedam utakmica, koliko je odigrano u prvoj fazi takmičenja, samo dve su dale pobednika u regularnom toku igre. Međutim, svi ti fudbalski trileri ostali su u senci jednog zabavnog događaja sa polufinala u kome su igrali Italija i Brazil. Prvi vođstvu Italijana od 1:0, sudija iz Švajcarske Vitrih svirao je penal za „azure“. Lopti je prišao Đuzepe Meaca i kada se spremao da šutne, pukao mu je lastiš na šorcu. U poslednjem trenutku Meaca je uspeo da spreči "Full Monty" scenu i šorc se zaustavio negde kod kolena. Akteri su pričali da se ceo stadion smejao do suza.

U ponovljenom izvođenju, Meaca je postigao gol, doneo nedostižnu prednost svom timu (iako je Brazil u finišu smanjio na 2:1). U finalu su Italijani pobedili Mađarsku sa 4:2 i ponovo osvojili Kup Žila Rimea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: