Ponedeljak, 15.05.2023.

15:00

Putnici u problemu: Štrajk prekinut ali se haos nastavlja

U minut do 12 železnički sindikat prekinuo je veliki štrajk koji je trebao da traje od nedelje uveče do srede uveče, ali su Nemačke železnice (DB) u državnom vlasništvu ipak morale da otkažu stotine regionalnih i međugradskih vozova, prenosi Nemačka novinska agencija.

Izvor: DPA

Putnici u problemu: Štrajk prekinut ali se haos nastavlja
Foto: karnizz/Shutterstock

U ponedeljak se, prema najavi, očekivalo otkazivanje trećine polazaka međugradskih vozova, a neki su stali već u nedelju uveče. Red vožnji svih međugradskih vozova trebalo bi da se normalizuje u utorak, saopštio je Dojče ban.

Skraćenih linija i otkazivanja bilo je i u regionalnom saobraćaju. Obustava teretnog saobraćaja trajaće do utorka.

Budući da su štrajk otkazali samo sindikalisti DB-a, a ne i zaposlenici privatnih operatera, putnici bi u nekim delovima morali da se pripreme na moguće probleme do utorka.

DB je u četvrtak zbog najavljenog štrajka ukinuo gotovo sve vožnje od nedelje uveče, te su nakon nagle promene plana hitno morali da reorganizuju red vožnji.

“Zbog toga je od juče samo u međugradskom i lokalnom saobraćaju moralo biti odloženo oko 50.000 polazaka”, saopštili su oni i dodali da neki vozovi morali da krenu sa drugih stanica.

Nacionalni štrajk železničara u subotu su iznenada otkazali sindikalci nakon što su se sa poslodavcem dogovorili da će rešenje spora oko kolektivnog ugovora tražiti na sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: