Ponedeljak, 03.12.2018.

13:55

I mace pate: Ne vole kada su dugo same

Još jedna predrasuda o mačkama jeste da nisu preterano vezane za čoveka i da ne pate mnogo ako su razdvojene od članova svoje ljudske porodice.

Izvor: petmagazine.rs

I mace pate: Ne vole kada su dugo same
Foto: Thinkstock/ilustracija

Međutim, serijom eksperimenata naučnici su utvrdili da to ne može biti dalje od istine. Istraživači su ispitivali razlikuje li se odnos mačaka i potpunih stranaca od odnosa koji one imaju sa svojim vlasnicima. U različitim eksperimentima u kojima su se mačke nalazile u sobi same, sa svojim vlasnicima ili s potpunim strancima pokazalo se da su mačke daleko više vezane za svoje vlasnike, piše Petmagazine.rs.

Dok su bile same ili sa strancima, bile su opreznije, retko su im prilazile i nisu se igrale s njima, dok su vlasnicima prilazile i igrale se s njima.

Zaključak istraživača je da razdvojenost od vlasnika na mačke deluje podjednako stresno kao na pse, i to se jasno može videti u njihovom ponašanju. Kada osećaju teskobu i kad su tužne, dešava se da mokre po stanu ili da se oglašavaju više nego obično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: