Kultura

Ponedeljak, 15.12.2014.

10:49

Improve kolektiv slavi drugi rođendan u Štabu

Improve kolektiv slavi svoj drugi rođendan, a proslava je danas u 20h. Mesto održavanja je u prostoru galerije Štab u Savamali, u Crnogorskoj 10.

Izvor: B92

Default images

Na koncertu novih improvizacija učestvuje čitava paleta domaćih muzičara i gostiju iz inostranstva, a dogadjaj upotpunjuje izložba fotografija naše omiljene fotografkinje Ivane Čuture. Ivana će predstaviti selekciju svojih radova posvećenih improvE večerima u protekle dve godine.

Muzičari koji nam ovog puta dolaze u goste su Antez, francuski perkusionista i eksperimentator na velikom bas bubnju, zatim gitaristkinja Maja Radovanlija, koja nam dolazi iz daleke Minesote. Muzičari kolektiva Improve u jednoj od vrlo retkih prilika nastupaju zajedno, inspirisani živom grafičkom ‘partiturom’ video umetnika Rodriga Roy-a Cezares-a. Roy u realnom vremenu generiše svoj apstraktni video upravo na osnovu zvukova koje program ‘čuje’ u prostoru. Nakon ovog improvizacionog dijaloga izmedju videa i akustične svirke, nastupaju mlade snage domaće improv scene, u trećem i poslednjem setu Ad hoc improve ansambla.

Improve kolektiv u sastavu Igor Čubrilović, Lukatoyboy, Svetlana Maraš, Igor Stangliczky, Wo0 i Milana Zarić , svakog 15-og u mesecu već dve godine organizuju večeri improvizovane muzike, konceptualnih instalacija i radionica. Preko 50 domaćih i internacionalnih muzičara i umetnika je do sada nastupilo na Improve-u, koji se pozicirao na domaćoj kulturnoj sceni kao vodeća platforma za eksperimentalnu elektro akustičnu muziku i multimedijalni dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: