Kultura

Ponedeljak, 21.04.2014.

19:17

Četvrtak u Rexu: Meksička "Narko kultura"

Tajne jedinstvenog fenomena u savremenoj muzici, meksičke Narkokoride, biće otkrivene svima koji 24. aprila dođu u KC Rex, gde će sa početkom u 20 časova biti prikazan dokumentarac “Narko kultura” Sola Švarca.

Izvor: B92

Default images

Dokumentarni četvrtak Slobodne zone u svom aprilskom izdanju beogradskoj publici otvara priliku da vidi nastanak i razvoj jednog originalnog fenomena u savremenoj muzici - Narkokoride.

Za stanovnike Meksika i Latino populaciju u SAD-u ne postoji popularniji muzički žanr od Narkokoride. Ove krvožedne i eksplicitne ode posvećene delatnostima kartela droge i meksičkih narko bosova otvoreno veličaju nasilje, opijate i novac.

Kao gengsta rep devedesetih, Narkokorida je pokret koji danas preti da izbije u mejnstrim kulturu. Film obiluje ekskluzivnim snimcima sa prvih linija fronta u ratu protiv droge, kao i nastupa u kojima se upoznajemo sa vodećim izvođačima Narkokoride, najnasilnije muzičke subkulture u Americi.

Šol Švarc je izraelski reditelj i nagrađivani fotograf koji je filmom “Narko kultura” uspešno debitovao na Filmskom festivalu u Sandensu prošle godine. Pre ulaska u dokumentare vode Švarc je radio kao fotoreporter za časopis Tajm, Diskaveri , Histori kanal i CNN. Trenutno radi na svom drugom dugometražnom dokumentarnom filmu.

Prodaja karata počinje 22. aprila u Rexu radnim danom od 11h do 16h, a na dan projekcije od 11h do 20h. Cena ulaznice je 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: