Kultura

Sreda, 11.07.2012.

14:50

Atelje 212: Koktel usred predstave?

Kraj pozorišne sezone u Ateljeu 212 obeležio je još jedan skandal. Nakon jubilarnog 100. izvođenja predstave "Kosa" priređen je koktel u foajeu pozorišta koji je potpuno omeo izvođenje predstave "Čekaonica" uprkos apelima da zbog buke i muzike ne postoje optimalni uslovi za izvođenje predstave, piše dnevni list Blic.

Izvor: M.M.

Default images

Naime, predstava "Kosa" u režiji Kokana Mladenovića, aktuelnog upravnika pozorišta, sinoć je izvedena jubilarni 100. put, nakon čega je upriličen koktel za brojne zvanice među kojima je bio i Mladenović.

Međutim, vreme održavanja koktela podudaralo se sa izvođenjem predstave "Čekaonica" na sceni Petar Kralj. Zbog glasne buke i muzike, glumci nisu mogli normalno da izvedu predstavu, a publika da je prati, te je reagovao inspicijent koji je više puta apelovao na goste na koktelu da se utišaju.

Kada apeli nisu dali rezultata, Gorica Popović predstavnik ansambla i član Upravnog odbora Ateljea 212, ušla je na koktel, popela se na binu i preko mikrofona rekla Mladenoviću da treba da se stidi zbog sramotnog nepoštovanja prema glumcima i samom Ateljeu.

Mladenović je ignorisao Popovićevu, zabava je nastavljena, a publika koja je bila na predstavi "Čekaonica" rezignirano je po završetku napustila pozorište.

Ovo je poslednji u nizu skandala koji se u poslednje vreme dešavaju u ovoj ustanovi kulture, a počeli su kada je veći deo glumačkog ansambla tražio smenu upravnika Kokana Mladenovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: